Marjan Šarec: Vlada dela tja v tri dni, brez kakršne koli razumske podlage. En kup nesposobnežev, ki onesposabljajo sposobne.

Radi rečemo, da se na nogomet in politiko vsi spoznamo in da smo radi pametni za druge, kaj bi morali narediti v tej in tej situaciji. Zadnje čase je tudi mnogo ljubiteljskih epidemiologov med nami, vsi vemo, kako bi morali reševati epidemijo. Skratka, tisto, kar smo včasih povedali za šankom se je danes preneslo na družbena omrežja.

Vseeno pa nam dnevno dogajanje v zvezi z epidemijo zbuja mnoge dvome v odločitve vlade in to zelo upravičeno. Vse deluje precej stihijsko in tudi t.i. »lockdown« je bilo v bistvu zaprtje vrtcev, šol, knjižnic, galerij in podobne, po mnenju vlade, »nenujne« infrastrukture. Da športa sploh ne omenjam.

Rečeno je bilo, da se šole zapirajo zadnje in odpirajo prve, a od tega seveda spet ni bilo nič. Veselo smo lahko skakljali po trgovskih centrih in drugih trgovinah, a tudi tam je prišlo do razlikovanja. Eni so smeli imeti odprto, drugi ne. Zakaj tako, ne ve nihče. Na velikonočno nedeljo so se vile kolone vozil v vse smeri. Torej so se ljudje družili. Brali smo celo, da so verniki v eni izmed župnij, ki jih je policija zalotila med prepovedanim obredom, bežali skozi zakristijo. Odnesli so jo z opozorilom, za razliko od družine, ki je na odprtem prostoru pojedla rogljiček. Razumi, kdor more…

Pa če bi o tem razglabljal samo jaz, ki sem politik in tako za mnoge že v osnovi parazit in nebodigatreba, bi še šlo skozi. Dejstvo je, da ima ta vlada veeeeliiik problem z ustavnostjo in zakonitostjo svojega početja. Ustavno sodišče je zadržalo določbo odloka, ki omejuje potovanja v države rdečega območja, zadržalo je člen v PKP 6, ki podaljšuje rok za akreditacijo zasebnih univerz, zadržalo je izvajanje zakona o investicijah v Slovenski vojski, zadržalo je izvajanje členov zakona o delovnih razmerjih in zakona o javnih uslužbencih, odločilo je, da so sklepi o šolanju na daljavo neveljavni…

Kljub naraščanju števila okuženih se ukinja policijska ura, ki je bila »sveti gral« te vlade in premetava kriterije semaforja sem ter tja. Dokaz, da policijska ura ni bila namenjena boju z virusom, temveč čemu drugemu. Torej, vlada dela tja v tri dni, brez kakršne koli razumske podlage. En kup nesposobnežev, ki onesposabljajo sposobne je to.

Glede na dejstvo, da so poslanci razbitin DeSUS-a najeli hišnega odvetnika SDS, Francija Matoza, da jih brani pred lastno voditeljico stranke, ki jim je samo rekla, da naj nehajo podpirat ta fiasko, je pa vse jasno.

Ampak, volitve pridejo na dnevni red, počasi, a zagotovo!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ