Marjan Šarec: V torek bomo praznovali državni praznik, dan upora. Naj bo praznik poguma vseh inštitucij in vseh državljank in državljanov.

Okrajno sodišče v Mariboru je že drugič ustavilo postopek zaradi udeležbe na dijaškem protestu. Sodišče je zapisalo, da se je dijakinja »tega shoda udeležila zgolj zato, da bi kot mlada, inteligentna in družbeno kritična in aktivna oseba, ki ji ni vseeno za položaj lastne generacije, opozorila na stisko dijakov, s čimer je zgolj izvrševala svojo temeljno ustavno in človekovo pravico do svobode zbiranja in svobode izražanja mnenj«.

Za razliko od JJ, ki pošte ne dviguje, niti je posledično ne dviguje vlada, če jo prejme od STA, so dijaki odgovorne osebe. Ne samo, da pošto dvignejo, temveč tudi gredo na sodišče.

Vedno sem spoštoval institucije, tudi Policijo, in še vedno je tako. Vendar je na Policiji, da razmisli, kako bo v bodoče ukrepala ob takšnih in drugačnih protestih. Ni namreč pravično, da verniki, ki ne spoštujejo odloka in se udeležijo obreda, dobijo samo opozorilo, mamica ali očka, ki pojesta rogljiček NA PROSTEM pa 400 evrov kazni.

Prišel bo čas, ko te vlade ne bo več. Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje. Razveljavitev vseh PKP zakonov s podtaknjenimi členi vred, vrnitev v prvotno kadrovsko stanje na vseh institucijah, kjer se je nezakonito in politično kadrovalo, konec brezglavega trošenja javnega denarja, ki ga bodo morali vračati še dolgo naši vnuki, konec ideološkega nebulozništva, spoštovanje medijev in nevladnih organizacij…Predvsem pa jasno komuniciranje in spoštovanje državljank in državljanov. Skratka, z eno besedo, normalizacija.

V torek bomo praznovali državni praznik, dan upora. Naj bo praznik poguma vseh inštitucij v državi in vseh državljank in državljanov.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ