Marjan Šarec: »Tudi program stranke LMŠ vsebuje prioritete na področju malega gospodarstva, ki so skupne poslanstvu in temeljnim nalogam OZS.«

Marjan Šarec, predsednik stranke LMŠ, se je danes na povabilo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije skupaj s poslancema LMŠ Andrejo Zabret in Jožetom Lenartom ter sodelavci v Celju srečal z vodstvom OZS.


V sklopu obiska Mednarodnega obrtnega sejma so pogovor izkoristili za oris trenutnih razmer na področju malega gospodarstva in iskanje odgovorov na številne izzive, ki nas čakajo po koncu epidemije.

 Malo gospodarstvo – podjetniki in obrtniki – so gonilo razvoja in tega se v LMŠ dobro zavedamo, je uvodoma poudaril predsednik LMŠ Marjan Šarec»Tudi zato smo v času naše vlade imenovali državnega sekretarja za malo gospodarstvo – na MGRT je to mesto zasedel Franc Vesel, in ni vprašanje, da s tem ne bi nadaljevali, če nam bo dano. Želimo biti še naprej stranka, ki podpira malo gospodarstvo.« Ob tem je dodal, da verjame, da smo to v LMŠ že dokazali in spomnil na nekatere realizirane obljube v času njegove vlade, med drugim na neobdavčen, višji regres, ki so ga državljanke in državljani prejeli že tretje leto zapored, in zvišanje minimalne plače. 

»Tudi program stranke LMŠ, ki je v zaključni fazi, vsebuje prioritete na področju malega gospodarstva, ki so nam vsem skupne,« je še poudaril.

Branko Meh, predsednik OZS, je pohvalil sodelovanje v času vlade Marjana Šarca. V vodstvu OZS so, kot so še poudarili, prepoznali takratna vladna prizadevanja in dosežke v smeri podpore malemu gospodarstvu.

V nadaljevanju pogovora je predsednik LMŠ Marjan Šarec še spomnil, da smo v LMŠ od lanskega prvega zaprtja vladi večkrat predlagali različne ukrepe za učinkovito in zadostno pomoč podjetnikom ter nujne spodbude za ponovni zagon  (nadomestilo fiksnih stroškov v višini 80% lanskih prihodkov, pomoč v obliki enkratne finančne spodbude, 100% kritje fiksnih stroškov za zaprta podjetja, povrnitev nadomestila v višini 80% lanskih prihodkov), vendar je vladna koalicija naše predloge preslišala. 
 
Ob zaključku so se sogovorniki strinjali, da s pogovori nadaljujejo v prostorih OZS ter na delovnem sestanku podrobneje spregovorijo o prioritetah in najbolj akutnih izzivih malega gospodarstva v letih, ki prihajajo.