Marjan Šarec: To, kar se gre sedanja vlada, so že bolj mafijski prijemi, kot pa kakršno koli korporativno upravljanje.

Saga z ministrom Vizjakom se nadaljuje, medtem pa minister Vrtovec kadruje v energetiki. Dogajanje je podobno Noči Modrijanov, ko je na odru več zasedb hkrati. Ko ena konča z nastopom, začne druga in ni praznega teka, občinstvo pa ne predahne niti za trenutek.

Junija je minister Vrtovec napovedal, da “se bodo morali direktorji posloviti” in zdaj to izvaja. Vendar pravi, da on nima nič s tem. Sveta preproščina…Če si napovedal menjave, potem povej, da jih izvajaš, boš vsaj verodostojen. Odkar so podpredsednika NSi postavili na čelo DARS-a, se podobno dogaja tudi drugje. Vsak, ki pride, je iz vrst NSi. Medtem smo videli drago oglaševalsko kampanjo »N’m lepu« za E -vinjete. Sicer ni jasno, zakaj je treba oglaševati nekaj, kar je obvezno. Verjetno je kakšen, ki lepi velike plakate s kljukicami in fanti z zavihanimi rokavi zelo vesel cekinčkov. Sistem E-vinjet slovaškega izvajalca se je pa medtem podražil. A kaj bi tisto, saj tudi gorivo ne stane več 1 evro, vinjeta pa tudi ne 55 evrov kot bi glede na napovedi SDS pričakovali. Aja, seveda, v vladi so. V opoziciji je bil drug program nastavljen.

Da se razumemo, vsaka vlada kadruje, o tem ni nobenega dvoma. Je pa razlika med načinom dela. Medtem, ko je naš generalni sekretar odstopil zaradi telefonskega klica (čeprav se to danes zdi naravnost smešno, da ne rečem kaj drugega), sekretar SDS-a na veliko kadruje in vrši pritiske na direktorje.

Strinjam se, da nihče ni večen in vsakemu tiktaka ura, a vseeno se bodo morali zelo matrati, da bodo našli kader, ki bo dosegel Roberta Goloba. Za nikogar na tem svetu ne dam roke v ogenj, a vseeno je treba ločiti med nekom, ki obvlada svoje delo na področju energetike in nekom, ki je “naš”.

To, kar se gre sedanja vlada, so že bolj mafijski prijemi, kot pa kakršno koli korporativno upravljanje. To je potrdil tudi zaporniški kolega Roka Snežiča in našega Nezmotljivega, Tone Krkovič. On, ki je vihtel sabljo leta 1991 na Trgu republike in je oče Festivala domoljubne pesmi, bo že vedel. Jih pozna.

In medtem, ko vse to izvajajo, kosi že 4.val COVID-a. Najhujši doslej. In isti hinavci nas pozivajo, da je treba stopiti skupaj. Z mafijo pač ne bomo sodelovali, bomo pa stopili skupaj vsi drugi. Po volitvah bomo opravili zamenjave, morali jih bomo in pri tem ne bomo govorili, da nimamo nič s tem. Vrnili bomo standarde, ki smo jih že imeli.

Lepo soboto vam želim!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ