Marjan Šarec: Ta vladna koalicija je kot mrzel mesni burek s sparjenim jogurtom, ki mu je rok že potekel. Neužitna.

Oddaja Tarča je spet lepo pokazala raven vladajočih in je vsako dodatno pojasnjevanje odveč. Jasno je, vsaj tistim, ki imamo radi svojo državo, da se z vladajočo koalicijo ne da pogovarjati. Zato je potreben drugačen pristop. Upor. Tudi v DZ. In o tem se ne mislimo z nikomer prepirati.

Tri stranke koalicije so se napenjale in postavljale ultimate Igorju Zorčiču, češ da imajo 47 podpisov za razrešitev. Mediji so to nekritično povzeli in to je obveljalo za dejstvo. A ne za dolgo. Dva dni potem so vložili zahtevo s samo 38 podpisi. Ko so na kolegiju PDZ glasovali o uvrstitvi zamenjave na dnevni red, so bili pa proti temu. Razumi, kdor more. No, razumemo…ni glasov, ker sta poslanca manjšin jeziček na tehtnici.

Opozicija ima ta trenutek 43 glasov, uradna koalicija 38, vmes sta pa poslanca manjšin in izgubljeni sinovi. Namesto, da se za vsako ceno oklepajo svojih stolov, naj rajši priznajo, da je šlo vse skupaj rakom žvižgat in da so edino volitve primerna rešitev.

Ta vladna koalicija je kot mrzel mesni burek s sparjenim jogurtom, ki mu je rok že potekel. Neužitna.

Če pa pride do vprašanja o prehodni vladi in novem mandatarju, jasno povem, da smo šli BREZPOGOJNO dvakrat na led, tretjič ne bomo šli.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ