Marjan Šarec: Predsednik vlade ima v opoziciji rad proteste, jih spodbuja in se jih z veseljem udeležuje. Plačuje avtobuse in sendviče. Naj zdaj dovoli ljudem točno to, kar sam počne, kadar ni na čelu vlade!

Pisalo se je leto 1987, ko je France Tomšič organiziral stavko v Litostroju, stavkajoče je pripeljal pred tedanjo Skupščino, današnji DZ. Protestirali so skoraj pred vhodom, ni bilo ograj. Pisalo se je leto 1988, ko se je vsak dan protestiralo na Roški v podporo zaprtemu Janezu Janši, ni bilo ograj. Pisalo se je leto 1989, ko je Tone Pavček na Kongresnem trgu prebral majniško deklaracijo, ni bilo ograj.

V samostojni Sloveniji je potem Janez Janša organiziral kar nekaj protestov, spomnimo se leta 1994, ko ga je DZ na predlog Janeza Drnovška razrešil s funkcije ministra za obrambo. Organiziral je še mnogo shodov kasneje, na njih vabil z megafonov in govornic. Znana je tista, ko je rekel, da »se vidimo v čim večjem številu na trgih in ulicah«. Ni bilo ograj.

Lani jeseni je desnica imela shod na Prešernovem trgu, kjer so vpili, kako je naša vlada zanič. Ni bilo ograj.
Danes pa se vlada pod njegovim vodstvom boji lastnega naroda. Ograjuje čedalje širše območje, policistke in policiste, ki želijo profesionalno opravljati svoje delo, pa postavlja v nezavidljiv položaj. Nobena policistka in noben policist ne želita delovati proti narodu. A policija je hierarhična organizacija in deluje na podlagi ukazov.
Zato naj vlada dobro premisli, če so s kredo pišoči, na tleh sedeči bralci ustave, kolesarji in starejše gospe res nevarni državi in jih je potrebno odnašati s trga, ki sploh ni v državni lasti. Sicer nenavadno, a tako je.

Naj bo jasno, da so za proteste kriva ravnanja vlade, ne protestniki in ne policisti! Zavedajmo se, da smo vsi ljudje, narod ne more obstati brez policije in ne policija brez naroda.

Predsednik vlade ima v opoziciji rad proteste, jih spodbuja in se jih z veseljem udeležuje. Plačuje avtobuse in sendviče. Naj zdaj dovoli ljudem točno to, kar sam počne, kadar ni na čelu vlade!