Marjan Šarec, predsednik stranke LMŠ, je danes v sklopu regijskih obiskov skupaj s poslanko Lidijo Divjak Mirnik in sodelavci obiskal Maribor.

Uvodoma se je srečal z vodstvom III. gimnazije Maribor. Ta se lahko pohvali s posebnim športnim oddelkom, ki je bil odobren prav v času vlade Marjana Šarca. Ravnateljica gimnazije Marija Lešer je priložnost izkoristila za zahvalo predsedniku LMŠ za prepoznanje potreb perspektivnih mladih športnikov z željo po splošni maturi. Hkrati je v pogovoru izpostavila prostorsko stisko gimnazije, ki bi za nemoteno in kakovostno delo nujno potrebovala nove učilnice, kuhinjo in telovadnico, saj svoj program izvajajo na treh lokacijah.

V nadaljevanju programa je predsednik LMŠ skupaj z ekipo obiskal Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor. Vodstvo pete največje zdravstvene institucije v Sloveniji je zbrane seznanilo z vsebino svojega delovanja in načrtovanimi projekti. Poleg osnovne zdravstvene dejavnosti so, kot so poudarili, pridobili kar nekaj specialističnih programov – med drugim program za duševno zdravje. Pred kratkim so postali tudi referenčni center Olimpijskega komiteja Slovenije. So pa sogovorniki izpostavili nujnost zagotavljanja ustrezne in sodobne zdravstvene infrastrukture, ki zaostaja za Ljubljano.  

V drugem delu programa se je predsednik LMŠ srečal še z vodstvom Štajerske gospodarske zbornice, največje regionalne zbornice pri nas. Zbornica se lahko pohvali z 10-imi razvojnimi projekti za potrebe gospodarstva – od spodbujanja manjših podjetij k izkoriščanju prednosti krožnega gospodarstva, do področja človeških virov in informiranja mladih. Predsednik LMŠ je ob tem predstavil nekaj programskih prioritet stranke na področju gospodarstva, spomnil pa tudi na nekatere izpolnjene obljube iz obdobja vlade Marjana Šarca (neobdavčen regres, imenovanje državnega sekretarja za malo gospodarstvo). Sogovorniki so se dotaknili tudi aktualne politične situacije, kjer so bili enotni, da razne ideološke teme, spodbujanje delitev med državljankami in državljani, kar dnevno spremljamo že od začetka mandata vlade Janeza Janše, prinašajo negativne posledice tudi za gospodarstvo.

Ob zaključku programa se je predsednik LMŠ udeležil še zbora članic in članov mariborskega mestnega odbora, kjer so izvolili novo predsednico odbora – to je postala poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, podpredsednika (Dejan Stanko) in tri člane izvršnega odbora (Tjaša Blanuša, Bojan Gregorič in Nataša Vidnar).