Marjan Šarec: potrebujemo normalno vlado, ki bo ljudem povrnila notranji mir, jih znala usmerjati brez groženj, predvsem pa bo ustavila razgradnjo institucij.

Iz tedna v teden je bilo slišati, da je opozicija zanič, neaktivna, skregana in nepripravljena na sodelovanje. Da so naši egi preveliki in mnogo tega. Ves čas sem govoril, da ni tako, da smo le različne stranke z različnimi pogledi. Ta teden se je to pokazalo s skupnim nastopom štirih strank opozicije.

Pripravljeni smo dati priložnost kandidatu za mandatarja, ekonomistu Jožetu Damjanu. Noben predsednik stranke, še najmanj pa jaz, ne bo ovira na poti k padcu vlade. Ostaja pa dejstvo, da manjkajo glasovi do 46 in nikogar ne moremo prisiliti k temu, da bi dal svoj glas za končanje agonije, ki jo doživljamo.Popolnoma jasno pa je, da se nobena stvar ne zgodi čez noč, vse potrebuje svoj čas. Res, da ga ni na pretek, a še vedno dovolj, da vsak pričaka naslednje volitve na pravem mestu zgodovine in se zapiše v narodov spomin kot nekdo, ki je vedel, kaj je prav.

Tako, kot je vedel Ivan Gale, se izpostavil in plačal ceno. Izgubil je službo. To je vedno udarec za posameznika, a v tem primeru še en dokaz, da je imel prav. Zato so se ga znebili. Njega so vrgli oni, njih bodo ljudje na volitvah. In vsak dan smo jim bližje. Do volitev pa potrebujemo normalno vlado, ki bo ljudem povrnila notranji mir, jih znala usmerjati brez groženj, predvsem bo ustavila razgradnjo institucij.

Prijetno soboto želim, z zavedanjem, da za svoje zdravje največ lahko naredimo sami!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ