Marjan Šarec: Posamezna kapljica ne pomeni ničesar, tisoče kapljic se združi v silne reke in morja.

Še nekaj ur nas loči do volilnega molka, ko bomo imeli priložnost temeljito premisliti, kako bomo glasovali na nedeljskem referendumu. Za nas v LMŠ, kot soorganizatorje kampanje, dileme ni nikoli bilo. Treba je glasovati PROTI škodljivemu zakonu.

Ne smemo se niti delati finih in govoriti, da referendum ni uperjen proti vladi. Je. Vlada je tista, ki predlaga nek zakon, ki je potem potrjen v DZ. Zato je vsak referendum izrekanje za ali proti vladi. In s tem tudi ni nič narobe. Tako je vedno bilo, to je demokracija.

V nedeljo ne bomo odločali o neki obskurni tematiki, ki zadeva peščico navdušencev, temveč bomo odločali o naši prihodnosti. Prihodnosti vseh nas. Kajti voda pomeni prihodnost. Ko je ne bomo mogli več piti iz pipe, ko ne bomo mogli v njej zaplavati, ko ne bomo mogli svobodno občudovati lepote narave, se bomo zavedli, kaj smo izgubili.

A resnica je, da se tega zavedamo že zdaj, zato bomo premagali svojo željo po udobju in se bomo (ali pa smo se v veliki meri že) odpravili na volišča in obkrožili PROTI. Kajti, zavedajmo se, da je potrebno doseči kvorum, kar pomeni, da nas mora biti 340.000 ozaveščenih PROTI. To ni lahka naloga in naj nas ne zanese odlična udeležba na predčasnem glasovanju.

Do nedelje ob 19. uri moramo narediti vse, da nas pride čim več. Kaj je nekaj minut truda proti celotni prihodnosti? Malo ali nič. Zato, pojdimo na volišča in pokažimo, da smo za pravo temo na referendumu pripravljeni tudi nekaj narediti.

Dovolite mi, da se na tem mestu zahvalim vsem prostovoljkam in prostovoljcem širokega spektra nevladnih organizacij, ki verjamejo v to, kar delajo. Hvala za različnost, srčnost in predanost cilju. Voda nas združuje tudi v strankah opozicije, ki smo v kampanji nastopile enotno, kot vedno, kadar gre zares.

Drage prijateljice in prijatelji, velikokrat vas slišim, da s politiki ni nič, da smo poslanci nesposobni, da nič ne naredimo, da smo vsi isti, itd…. V nedeljo se ne bo odločalo v parlamentu. Odločalo bo ljudstvo. Treba bo vzeti v roke pisalo in obkrožiti. Kdor bo ostal doma, bo lahko razloge za morebiten neuspeh referenduma pripisal sebi. Če nas bo dovolj, bomo dokazali, da se da kaj spremeniti. Posamezna kapljica ne pomeni ničesar, tisoče kapljic se združi v silne reke in morja.

Sprejmete izziv? Če je vaš odgovor pritrdilen, se vidimo v nedeljo na voliščih širom Slovenije in obkrožimo PROTI!

Srečno vsem.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ