Marjan Šarec: Po volitvah bo veliko za pomesti. A ne pod preprogo, tam je že polno.

“Izključevalna politika samooklicane elite ima za blaginjo naroda katastrofalne posledice. Primerov je nešteto povsod, ne samo v gospodarstvu. V začetku leta 2019 je odmeval primer vrhunskega, mednarodno priznanega strokovnjaka dr. Marka Noča in njegove ekipe. Prvorazredni so mu prek anonimnih »ocenjevalcev« odvzeli sredstva za pomemben raziskovalni program in mu celo onemogočili pritožbo. Že pred tem − vse odkar je javno opozoril na kaos v zdravstvu in še posebej na stomilijonsko krajo denarja pacientov prek preplačanih žilnih opornic − je doživljal najrazličnejše napade in osebne diskreditacije. Ker je s tem delno ogrozil kriminalni fevd, ki so ga desetletja neposredno upravljali vrhovni ajatole prvorazrednih, je bila reakcija neusmiljena”.

Navedel sem citat iz zapisa človeka, ki je vse svoje življenje posvetil boju za pravico, proti korupciji, elitam, prvorazrednim zajedalcem in zlasti boju proti globoki državi. Vedno je bil žrtev, vedno so ga onemogočali in vedno mu je nekdo preprečil, da bi dosegel, da bi se v Sloveniji cedila med in mleko…

Vse napisano ima samo eno napako. Ni resnično. V resnici je on prvorazredni igralec golfa na eksotični destinaciji, s čemer v končni fazi ne bi bilo nič narobe, če ga ne bi igral z dobavitelji medicinske opreme in lobisti, ki pri teh poslih pomagajo. Marko Noč je pa s kolegi vmes že ugotovil, da SDS boj proti korupciji zanima samo v opoziciji. Na vladi ne več.

Zato je bilo treba ustvariti famo o “praznih skladiščih”, da so jih prijatelji lahko napolnili. Ves čas gre za to. Ideologija je zgolj krinka za naivne, za vernike. Da to drži, dokazuje tudi kadrovanje prijateljev na vodilna mesta. In to zelo ozek krog.

Kar je Chuck Norris za ZDA, je Franci Matoz za Slovenijo. Sprašujemo se, ali bo revež zdržal tempo, kajti vsak dan dobi novo nadzorno ali vodstveno funkcijo. Janez Janša že toliko let vodi stranko, da so se drugi očitno že vsi upokojili in mora Matoz pokrivati vse sfere. Ne pozabimo, da je tudi hišni odvetnik SDS. Samo upam, da ne bomo pred volitvami spet poslušali, kako širok kadrovski in intelektualni nabor ima stranka.

Mi je pa zdaj jasno, zakaj je že tretjič preložil sodno obravnavo v zadevi, kjer me toži. Gre za podobno tožbo, kot je je bil deležen Rudi Rizman. Jasno, revež nima časa, kajti njegov dan ima kljub prvorazrednosti še vedno samo 24 ur. No, bomo že počakali, ker vemo, da je pospešeno prevzemanje vseh inštitucij le pomembna stvar in nima smisla izgubljati časa.

Po volitvah bo veliko za pomesti. A ne pod preprogo, tam je že polno.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ