Marjan Šarec ob obisku Obale: »Zagotavljanje vodooskrbe v slovenski Istri mora biti v interesu vseh.«

V sklopu regijskih obiskov je predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec danes skupaj s poslancema Branetom Golubovićem in Robertom Pavšičem ter sodelavci obiskal Obalo. 

Uvodoma se je srečal z vodstvom Primorske gospodarske zbornice, ene od šestih samostojnih regijskih zbornic znotraj GZS. V pogovoru so se dotaknili priložnosti regije v naslednjih letih, pri tem posebej izpostavili nujnost razvoja prometne infrastrukture, saj trenutna otežuje dostop do evropskih sredstev in pridobivanja novih partnerjev. Ena izmed prioritet mora biti tudi reševanje problematike vode. Kot so še poudarili v vodstvu PGZ, je nujna oživitev oziroma širitev portoroškega letališča, ki je izjemno pomembno za razvoj turizma na Primorskem.

Sogovorniki so se strinjali, da je decentralizacija Slovenije nujen korak za enakomeren razvoj države, število pokrajin mora biti majhno, »kot prvo je treba opredeliti naloge, pokrajine pa bodo močne, če bodo čim bolj enako velike, sorazmerne tudi z regijami sosednjih držav. Vse to zagovarjamo tudi v LMŠ,« je poudaril predsednik LMŠ Marjan Šarec. 

V nadaljevanju programa se je predsednik LMŠ skupaj s sodelavci srečal z županom Mestne občine Koper Alešem Bržanom. Največ pozornosti so v pogovoru namenili zagotavljanju vodooskrbe v slovenski Istri. Problematiko oskrbe z vodo je predsedniku LMŠ in ekipi podrobneje predstavilo tudi vodstvo Rižanskega vodovoda Koper. Gre za enega redkih vodovodov, ki nima zanesljivega vodnega vira, negotovo stanje pa se najbolj občuti v poletnih mesecih, ko je vodostaj manjši, poraba pa zaradi turizma višja. V LMŠ se glede reševanja problematike strinjamo s sogovorniki – v nacionalnem interesu je, da se projekt, ki je v pripravi, čim prej začeti izvajati.

Ob zaključku programa je predsednik LMŠ prisluhnil še članicam in članom LMŠ Obala, kjer so največ pozornosti prav tako namenili lokalni problematiki, pa tudi prihajajočim državnozborskim in lokalnim volitvam.