Marjan Šarec ob obisku Koroške: »Vedno želimo slišati, kakšno je stanje in kakšni so problemi iz prve roke«

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec se je ob današnjem obisku Koroške srečal s predstavniki Koroške gospodarske zbornice in vseh štirih Območnih obrtno  – podjetniških zbornic za Koroško.

V pogovoru so največ pozornosti namenili trenutnim razmeram in izzivom, ki nas čakajo po koncu epidemije. Pomembna panoga za Koroško je turizem, sicer ena izmed najbolj prizadetih panog, kjer so se sogovorniki strinjali, da bo učinkovita izhodna strategija v post covid obdobju še toliko bolj nujna.

»Ker vedno želimo iz prve roke slišati, kakšno je stanje in kakšni so problemi, smo zato danes tukaj,« je spomnil predsednik LMŠ v izjavi za javnost po končanem obisku.

Poudaril je, da so za gostinstvo in turizem v obdobju okrevanja ključna zagonska sredstva. Tudi zato je parlamentarni odbor za gospodarstvo na pobudo stranke LMŠ vlado sredi aprila pozval, naj tem dejavnostim, ki so (bile) zaradi vladnih odlokov zaprte več mesecev, zagotovi zagonska sredstva za okrevanje. Izkazalo se je namreč, da dozdajšnji vladni ukrepi niso bili učinkoviti, kar so potrdili tudi sogovorniki ob današnjem obisku.

Koroški poslanec Jože Lenart je ob tem spomnil še, da so poslanke in poslanci LMŠ vladno koalicijo ves čas opozarjali na nepravilno usmerjene, nedomišljene in neučinkovite ukrepe tudi ob sprejemanju vseh PKP-jev. Žal smo bili vselej preslišani.

»Naši pogovori so bili konkretni in zelo praktične narave. Vemo, da vlada pripravlja interventni zakon na tem področju, zato bomo v LMŠ nadaljevali z našimi aktivnostmi in glasnim opozarjanjem, da se krivice, ki so bile povzročene, odpravijo,« je še zaključil predsednik LMŠ Marjan Šarec. V sklopu regijskih obiskov in krepitve stranke na terenu se je v nadaljevanju programa srečal tudi z vodji lokalnih odborov in občinskimi svetniki stranke LMŠ na Koroškem.