Marjan Šarec ob obisku Domžal: »V Sloveniji se premalo zavedamo, da je malo gospodarstvo tisto, ki hrani BDP«

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je danes skupaj s poslanci Tino Heferle, Andrejo Zabret in Edom Pavličem ter sodelavci obiskal Domžale.

V sklopu obiska se je srečal z vodstvom Območno obrtno-podjetniške zbornice Domžale, ki je predsedniku LMŠ in ekipi predstavilo delovanje in aktivnosti zbornice. Kot so poudarili, je njihov cilj, da v naslednjih 5-ih letih postanejo podjetniški center v regiji, ki bo vsem obrtnikom in podjetnikom nudil celoten servis, ki ga potrebujejo.

Sogovorniki, med njimi nekateri podjetniki iz regije, so v pogovoru izpostavili konkretne izzive, primere dobre prakse in rešitve predvsem s področja prevozništva, izobraževalnega sistema v specifičnih poklicih ter zaposlovanja mladih. Dotaknili so se tudi državne pomoči v času epidemije Covid-19, ki po mnenju sogovornikov ni šla v prave roke, številni podjetniki, ki so pomoč prejeli, pa so morali to zaradi uspešnega poslovanja celo vračati. 

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je ob tem poudaril, da je LMŠ stranka, ki se zaveda vloge in pomena malega gospodarstva. »V Sloveniji veliko pozornosti namenjamo velikim podjetjem, premalo pa se zavedamo, da je malo gospodarstvo tisto, ki hrani BDP«. Spomnil je na tesno sodelovanje stranke z Obrtno–podjetniško zbornico Slovenije, ki sega še v čas vlade Marjana Šarca. »Uslišali smo prošnjo OZS v času naše vlade in realizirali, da je ministrstvo za gospodarstvo dobilo državnega sekretarja za malo gospodarstvo.«

V nadaljevanju programa je predsednik LMŠ skupaj s poslanci in sodelavci obiskal Centralno čistilno napravo Domžale, ki je bila nadgrajena prav v času županovanja Marjana Šarca – Občina Kamnik je imela takrat vlogo vodilne občine v projektu. V pogovoru z vodstvom CČN, sicer četrte največje in ene najmodernejših naprav v Sloveniji, so pozornost namenili vlogi in nalogam CČN ter tudi problematiki reševanja odpadnega blata in iskanju možnosti za čim bolj trajnostno ravnanje s tem.   

Ob zaključku obiska se je predsednik LMŠ srečal še s članicami in člani LMŠ iz volilnih okrajev Domžale. Spregovorili so o lokalni problematiki, pozornost namenili bližajočim državnozborskim volitvam ter tudi lokalnim volitvam, ki prav tako sledijo v prihodnjem letu.