Marjan Šarec: ne bomo stopili skupaj z vlado in ji držali štange pri vseh početjih, ki z epidemijo nimajo nobene zveze

Nadaljuje se iskanje krivcev za ponovno, tokrat res strmo rast okužb. Zimzelena viža o moji krivdi se je izpela, postala je zlajnana in ne gre več v uho. Zato je naš PV začel iskati krivce drugje. Tokrat v osrednjih medijih, čeprav so mu ti na začetku popolnoma nekritično stali ob strani, saj so mu verjeli, da se bori z virusom. A izkazalo se je, da je to zgolj ena izmed dejavnosti.

Torej, ponovimo nekaj osnovnih dejstev, ki jih JJ, Krek in Kacin pa še kdo nočejo razumeti:
– opozicija ne meče polen pod noge, ker nima dovolj glasov v DZ. Ne nazadnje to kaže vrsto glasovanj.
– opozicija ne zanika virusa, niti ni nikoli rekla, da ukrepi niso potrebni. Drugo je, ali so vsi ustrezni, saj je nekaj precej konfuznih. Ne moremo pa pristati na tako nekompetentno komuniciranje v stilu “ljudje se ne držijo ukrepov”.
– opozicija vrši svojo politično nalogo in se bori proti vsem dejavnostim vlade, ki niso povezane z virusom, so pa škodljive za državo.
– opozicija ne more pristati na vlogo nemega opazovalca, češ da “zdaj ni čas za to”, če vlada lahko izvaja vse drugo, le epidemije ne rešuje. NPU, RTV, agencije, sporni nakupi opreme, odstopi, ki to niso … seznam je dolg.

Zato še enkrat, opozicija pri reševanju epidemije ne ovira ničesar. Nasprotno, vedno pozivamo ljudi, naj spoštujejo zaščitne ukrepe. Slogan “stopimo skupaj” bomo upoštevali in podpirali, ko gre za spopad z epidemijo. Nikakor pa ne bomo stopili skupaj z vlado in ji držali štange pri vseh početjih, ki z epidemijo nimajo nobene zveze. Doslej so še v vsak PKP vrinili kakšen člen, ki je v nasprotju z vsemi normami, kaj šele, da bi reševal probleme.

Maske, razkužilo, distanca, predvsem pa logika in zdrava pamet naj nas spremljajo.

Lepo soboto vsem!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ