Marjan Šarec: Nasankajo ljudje, ki morajo preživeti, plačati zaposlene, najti varstvo za otroke.

Vlada pravi, da zdaj ni čas za politične igre in da je situacija resna. In se ne moti, le krivce išče na napačnih koncih. Jelko Kacin pravi, da bijemo bitko s časom. Seveda jo, ne more biti drugače, če se od razglasitve konca epidemije niste ukvarjali s pravimi stvarmi.

Napadate medije, menjate vodilne povsod, zlasti tam, kjer je treba ustaviti preiskave. Predsednik vlade se ukvarja s podporo Trumpu, ki je ves čas zanikal virus in se otepal nošenja maske. Njega podpira, nam vsem, ki nismo SDS, ravno to očita. Vleče na plano leto 1991, a vse to so samo preusmeritve od pravih problemov.

Spomladi smo iz ust Janeza Janše poslušali besede “kaos, prepozno, če bi pravočasno ukrepali, s svojim neukrepanjem so krivi za smrti, ki jih sicer ne bi bilo” in še mnogo drugega. Potem so imeli pa kar nekaj mesecev časa in kaj je rezultat? Janez Janša pije lastno medicino, ki jo je dajal piti drugim.

A nasankajo ljudje, ki morajo preživeti, plačati zaposlene, najti varstvo za otroke in tako naprej. Višek sprevrženosti je pa urednik Tomašič (po naročilu Velikega) na NOVA24, ki napade Ano Roš, ker si je drznila podvomiti, kako bo plačala 40 zaposlenih ob zaprti restavraciji. Da naseda levi propagandi in ne vem kaj še vse. Lakota in prazna denarnica pač ne poznata politične usmeritve. Ona in ostali imajo zaprto, ljudje se pa družijo po garažah in veselo širijo virus. Tomašič in vrla NOVA 24 sta mi pred časom podelila naziv “intelektualec tedna”. No, tokrat ga lahko sebi kar za celo leto.

Skratka, namesto takih podvigov rajši usmerite svoje aktivnosti v bolj konsistentne ukrepe, po možnosti ne preko tviterja od danes na jutri. Komisiji za pravičnost in mir pri škofovski konferenci pa svetujem, da ne obsoja opozicije, ker bo morala potem isto pisati sedanjim oblastnikom, ko bodo v tej vlogi. Imamo veliko grehov, smo daleč od ideala, a biti opozicija ni eden izmed njih.

Vsem želim lepo praznovanje današnjega dneva reformacije in jutrišnjega spomina na umrle. Tokrat doma.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ