Marjan Šarec: Nabralo se je za neskončno sendvičev razlogov za odstop.

Še nekaj mesecev nazaj so bili Janez Janša, Matej Tonin in Žan Mahnič člani KNOVS-a, kjer so si na vse kriplje prizadevali sesuti vlado in iskali vsako priložnost, da kot veliki šerifi preiskujejo Policijo, OVS in SOVO. Pripeljali so se s kombijem in potem »izvajali nadzor«, karkoli že to pomeni po njihovem. Šli so celo tako daleč, kot vidimo danes, da so prirejali dokumente in objavljali dokumente, ki so bili označeni s stopnjo tajnosti.

Spomnimo se, kako je Žan Mahnič direktorici policije pomenljivo rekel, da naj jo skrbi njena prihodnost, a je bil to le vrh ledene gore. Prihodnost je kmalu srečala. Seveda ni bilo treba dolgo čakati, da so bili tovrstni »nadzorniki« tudi ovadeni. A ne zato, kakor nam poskuša prodati Matej Tonin, ker so nadzorovali in nadzorovanemu to ni bilo všeč. Ovadeni so bili zato, ker so se obnašali kakor »kavboji« in niso spoštovali osnovnih norm.

Danes so zgoraj omenjeni člani vlade. Ki jim že davno ne zaupamo več. Nekateri že dolgo, še davno preden so postali člani vlade, drugi pa danes spoznavajo vse razsežnosti njihovega početja. Tudi, če bodo julija rekli, da je zunaj poletje, bo to treba preveriti. Žan Mahnič, državni sekretar za nacionalno varnost v skrbi za prihodnost drugih ne dviguje pošte. Kje smo to že videli…?

Ravno ti, omenjeni člani vlade, so se na Brdu sestali z vodstvom policije in šefom NPU ter šefom kriminalistične policije. Kaj so se dejansko pogovarjali, verjetno ne bomo nikoli vedeli, se pa poraja hud dvom v verodostojnost omenjenih članov vlade, saj so v preiskavah in lahko, da jih je najbolj zanimalo ravno to. Da o nakupih zaščitne opreme niti ne govorim.

Ko je prejšnji minister Pikalo rekel, da je za zapiranje šol pristojna država in ne župani, je bil s strani zgoraj omenjenih deležen pogroma. Ko to reče ministrica Kustec, je vse v redu. Odvisno pač, kdo je na oblasti. Še ena »kavbojščina« pač.

Skratka, pred Slovenijo so dileme, kako naprej po korona krizi, kako spet normalno zagnati gospodarstvo. Otroci morajo vsi v šole, ljudje na delo, če ga bodo imeli. Padec gospodarske rasti je ogromen, jeseni nas čaka prazen proračun, rezi v porabo in druge neprijetne stvari. Ob tako neverodostojni in »kavbojski« vladi bo vse skupaj še veliko težje. Nabralo se je za neskončno sendvičev razlogov za odstop.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ