Marjan Šarec: Ljudstvo mora premešati karte, ne politični prekupčevalci

Stroga kontrola na mejah, odrejanje karanten, sledenje stikom, 100 odstotno nadomestilo odsotnosti z dela zaradi COVID-a, zlasti pa učinkovito cepljenje. To so nujni ukrepi za preprečevanje širjenja virusa. Najbolj pa cepljenje.

To je bilo že vse predlagano z naše, opozicijske strani, a neupoštevano. Vstop z negativnim PCR testom na mejah država zahteva šele zdaj, na primer. Hkrati so se stvari odpirale in hkrati se je govorilo, da raste število okužb.

Nujni ukrep je pa tudi zamenjava koordinatorja cepljenja z nekom, ki bo opravljal svoje delo. Kacin pač dela škodo. Žal. Kajti cepljenje mora biti prioriteta.In zato, namesto da nas vabita na Brdo, naj predsednik republike in predsednik vlade rajši poskrbita vsak za tisto, kar je njuno delo. S predsednikom vlade, ki nas sramoti v Bruslju, da o vsem drugem ne govorim, pač ni možno sodelovati. Ko je vse zavoženo, bi sodeloval. Je mar to tako težko razumeti?

To razumejo 4 poslanci, ki so se pridružili opoziciji, saj niso imeli druge izbire. Želijo biti na pravi strani zgodovine. Opozicija se torej krepi, želja po volitvah pa tudi.

Kajti ljudstvo mora premešati karte, ne politični prekupčevalci.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ