Marjan Šarec: Lepa popotnica za predsedovanje Svetu EU. Vsi bodo komaj čakali na naslednjo državo.

Kot strela z jasnega je udarila vest, da se naša dva »non predsednika« ukvarjata z »non paperjem«, ki govori o »dokončnem mirnem razhodu« narodov, ki tvorijo Bosno in Hercegovino. Še malo in bosta oba »non grata« kjerkoli v Evropi, če eden od njiju že ni. Saj to ni prva zgrešena poteza. Oba se imata za mojstra slovenske zunanje politike, ampak iz potez in njihovih posledic pa to ni preveč razvidno.

Ja, tako se zgodi, če imaš vse, ki nis(m)o v slovenski politiki že 30 let, za manj sposobne, brez zgodovinskega spomina, z nepravo izobrazbo za to delo in še bi lahko naštevali… Morda pa kdo od nas le ve, da so meje na Balkanu zelo občutljiva tema, saj so povzročile vse vojne doslej. Natančneje rečeno, želja po njihovem spreminjanju jih je.

Lepa popotnica za predsedovanje Svetu EU, ni kaj. Vsi bodo komaj čakali na naslednjo državo.

Po vsem tem, kar spremljamo zadnje leto, bi moral vsaj eden odstopiti, najboljše pa kar oba. Ampak, verjamem, da ne bosta, saj oba izhajata iz nekdanje ZKS, kjer pa odstop ni bil v učbeniku. Bil je zgolj »non stop«.

Edina ustrezna rešitev so volitve, kjer bomo taki politiki rekli »non« in bomo Slovenijo utirili spet na pravo pot. Ljudem se ne bo treba več boriti za osnovne pridobljene pravice, ne bodo ustrahovani, vrnili bomo zaupanje in ne bomo vsak dan gledali, kako se prvorazredni požvižgajo na tisto, kar sami sprejemajo.

Nekateri javni pisci in komentatorji obupujejo in govorijo, kako ni nobenega upanja. Pa kaj še, seveda je. Le ljudje se morajo začeti zavedati, da je volilna pravica temelj demokracije, ki ga velja izkoristiti. Saj ni vseeno, kdo vlada. Eni smo vseeno manj slabi, če nas že nočete imeti preveč za dobre.

Lepo soboto vsem!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ