Marjan Šarec: Kdor mirno gleda vse to, je enako ali pa še bolj kriv za vse, kar se dogaja

Iztekel se je rok, določen s poslovnikom Državnega zbora in v torek bo razprava o ustavni obtožbi predsednika vlade, ki smo jo skupaj s strankami opozicije spisali v LMŠ. Med drugim je v dokumentu očitano kršenje zakona o financiranju STA. To še vedno traja, celo stopnjuje se. Do te mere, da je društvo novinarjev organiziralo zbiranje sredstev preko SMS sporočil v ta namen. Nepredstavljivo za normalno državo. Ampak pri nas je pač tako, kadar so pravi na oblasti.

Predsednika vlade išče detektiv, da bi mu vročil sodno pošto, ker je že v navadi, da pošte ne dviguje in s tem zavlačuje sodne postopke. Če pa že pride na sodišče, se izkaže, da sta dva sodnika člana SDS in obravnava ni mogoča. Pa smo spet tam, spet en dan bližje zastaranju.

Glasovanje o ustavni obtožbi bo več kot samo to. Bo spet priložnost zbrati 46 glasov v Državnem zboru in tako ohraniti vsaj nekaj dostojanstva te ustanove. Kajti, kdor mirno gleda vse to, je enako ali pa še bolj kriv za vse, kar se dogaja. Ko smo pred letom dni želeli volitve, so jih preprečili za ceno vsega slabega, kar se danes dogaja, za ceno obstoja države, kot smo jo poznali. A volitve bodo vseeno. Samo nekoliko kasneje. Cena bo višja za vse. Za tiste, ki gledajo stran, ali celo aktivno sodelujejo pri obstoju te vlade in njenih početjih, bo najvišja.

SDS in satelitski portali in “mediji” lahko tolčejo kolikor hočejo, da smo zanič in brezzvezni. A vprašanje je, zakaj nas potem berejo in se ukvarjajo z nami ves čas? Očitno smo jim trn v peti. Če ne celo v šesti. Zato bomo svoje aktivnosti stopnjevali, čeprav ne bomo vedno razumljeni.

Bomo vsaj lahko rekli, da nismo držali žaklja, ko je nekdo metal vanj. Tisto ponarodelo “vsi so isti” smo doslej in jo bomo tudi v bodoče demantirali na vsakem koraku.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ