Marjan Šarec: Kdo se tukaj dela norca? Presodite sami. Zlasti pa ne pozabite vsega tega, ko bodo volitve.

Ko zmanjka vsebine, ali še bolje rečeno, ko je treba prikriti zavoženo reševanje epidemije, neoperativnost, pomanjkanje skrbi za vladavino prava, takrat se SDS in njena podveja NSi, zatečeta v ideološki spor. Obtožita stranko Levica, da ima neustaven program in zahtevata državnozborsko razpravo o prepovedi omenjene stranke.

Takoj vsi v državi skočijo na noge, tisti za in tisti proti in začne se ideološko obstreljevanje, kar je tudi cilj. O prepovedi stranke Levica seveda ne morejo odločati Grims, nesojeni PDZ Horvat, JJ in še kdo, temveč izključno Ustavno sodišče, če že. Ampak to tako ali tako nima nobene podlage.

Ravno toliko, kakor pisanje nekdanjega politika 0,88% na svojem portalu, da me niso spustili v cerkev, ko je imela hčerka birmo. Cerkev mi ni prepovedala vstopa. Nasprotno, sedeli smo v prvi vrsti, kar lahko potrdi vsak, ki je bil tam. Spreobrnjenim komunistom pač ni noben problem pisati česarkoli. Je pa članek dober za to, da se RKC vpraša, če je prav, da podpira tovrstne spreobrnjene komuniste, ki so cerkev videli samo od zunaj, ko so popisovali vernike in njih število in imena javljali na ustrezne uprave. Danes pa tekmujejo, kdo bo bolj uspešno nas, ki smo že v otroštvu hodili (in to brez težav) v cerkev, obtožil, da častimo komunizem. Dajte no, bodite resni.

Taisti mi, poleg »puške v koruzi«, »neobstoječe šole« in še mnogo je tega, radi očitajo, da sem »komedijant«, ker sem se ukvarjal s komedijo. Tudi prav, sem ponosen na to. Vendar, večjega komedijanta, kot je naš vrli obrambni minister, bi težko našli. Ta teden nam je, denimo, postregel s fotografijo zamazane bele srajce, ko se je s tankom peljal čez blato. Lepa ponazoritev delovanja vlade. Kot tank čez vse norme pravne države, a blato pljuska po njih in težko ga bo sprati. Ni tega pralnega stroja.

Medtem, ko vse to počnejo, še vedno protizakonito sprejemajo predpise. Razveljavljajo razpise za tožilce in ubijajo STA. Sprejmejo celo uredbo o STA, kar je skregano z vsako logiko in protizakonito, saj uredba ne more povoziti zakona, ki nalaga financiranje sam po sebi.

Ob vsem tem pa ministrov vzornik in začetnik tovrstnega pojavljanja v javnosti, predsednik republike, napove, da bo STA odlikoval ob 30. obletnici. Mrtvim odlikovanja ne koristijo, niti ne nasitijo živih. Kdo se tukaj dela norca? Presodite sami. Zlasti pa ne pozabite vsega tega, ko bodo volitve.

Še prej, 11.julija pa je naša dolžnost, da gremo na referendum in glasujemo PROTI zakonu o vodah. Ne bodimo močni samo v fb komentarjih, temveč pojdimo izrazit svojo voljo. Za prihodnost gre!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ