Marjan Šarec: Jaz sem imel pogum javnosti pojasnit zakaj odstopam, oni se bojijo še v tajnem zavetju glasovalne kabine.

Nadaljevanka o konstruktivni nezaupnici se bo v ponedeljek iztekla. Končno. Umika ne bo več, ne glede na to, kaj bi se zgodilo do takrat. V ponedeljek bo seja DZ, na kateri se bo odločalo o prihodnosti Slovenije. Odločali bomo poslanke in poslanci na tajnem glasovanju, vsak bo obkrožil ZA ali PROTI.

Glas ZA bo pomenil glas za spremembo načina vladanja, za neodvisnost medijev, za spoštovanje ustavno pravnega reda, za zunanjo politiko, ki bo zasledovala interese Slovenije, ne drugih, za spoštovanje državljank in državljanov.

Glas ZA to, da bo nepreklicen odstop res odstop, ne pa da poslušamo o neodprtih kuvertah.
Glas ZA to, da ministri ne bodo več vozili svojih mater na mejo in nas blamirali v vseh hrvaških časopisih, ker nimajo hitrega testa, ki ga od nas državljanov zahtevajo.
Glas ZA to, da ministri ne bodo sedeli v gostilnah, medtem, ko je državljan oglobljen za rogljiček na ulici.
Glas ZA za ukrepe proti COVID-u 19, ki jih bo sprejela stroka in se ne bodo spreminjali iz ure v uro, temveč bodo najavljeni vnaprej. Tudi komunikacija z državljani bo drugačna.
Glas ZA to, da se otrok ne bo zaprlo med štiri stene za 4 mesece, ne da bi se iskalo rešitve, ki otrokom vsaj deloma omogočajo obiskovanje pouka.
Glas ZA to, da maturanti ne bodo trepetali, kdaj bodo objavljena vpisna mesta in kdaj bodo informativni dnevi.
Glas ZA konec jamranja, kako so za vse krivi drugi, od opozicije do zadnjega slehernika v tej državi.
Glas ZA konec politike žaljivega tvitanja.
Glas ZA bo glas za NORMALIZACIJO države.

Glas PROTI bo pomenil podporo vsemu, kar se dogaja zdaj.

Tako preprosto je to. Glasovanje ni težko, odločitev je zelo lahka, če se človek zaveda, zakaj je šel v politiko. Treba je imeti POGUM in zavedanje, da v glasovalni kabini ne bo nikogar zraven. Vsak bo sam s seboj in moral bo izbrati pravo stran zgodovine. V življenju ni bližnjic, navidezno lahke in kratke poti se na koncu izkažejo za najdaljše in najtežje in na koncu ne pripeljejo do cilja. Veliko poslušamo o pritiskih. Vsi jih imamo. Vsak dan. A največji pritisk bosta na koncu vršila narod in zgodovina ter lastna vest. Kajti druge priložnosti v tem mandatu ne bo več. Naslednjič bo glasovnic mnogo več, odločali bomo vsi volilni upravičenci. Tudi na podlagi hitrega testa v ponedeljek.

SDS in NSi napovedujeta, da njihovi poslanci glasovnic ne bodo dvignili. Meni očitajo puško v koruzi, sami pa se bojijo glasovati, ker se očitno bojijo, da bi kateri izmed njihovih poslancev glasoval drugače. Jaz sem imel pogum javnosti pojasnit zakaj odstopam, oni se bojijo še v tajnem zavetju glasovalne kabine. Nikar tako, gospe in gospodje, volitve so praznik demokracije pa čeprav samo v dvorani Državnega zbora!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ