Marjan Šarec: Imamo 149 golfov, ki pa še ne vozijo. Je pa res, da še ni božič.

Tako, dočakali smo ponovno zaprtje države. Spomladi je bilo rečeno, da je to potrebno zaradi pomanjkanja opreme, znamenitih “praznih skladišč” in prepoznega ukrepanja vlade v odhajanju.

Danes to zveni precej bizarno, saj imamo vsak dan toliko mrtvih, kot je bilo takrat okuženih. Spomnimo se samo famoznega vladnega poročila, kjer je bila očitana krivda meni osebno.

Vlada je imela vse pogoje. Je večinska, partnerji so bili ves čas tiho, zdaj so malo povzdignili glas, ko nas je PV osramotil in skregal s svetom in novoizvoljenim predsednikom ZDA. Pa je spala 5 mesecev in se ukvarjala z vsem mogočim. Danes se PV hvali, da so v 10. dneh usposobili prostore v UKC. Kakšna je raven izvedbe, ko se dela na hitro, se pa tudi ve.

Doslej nisem govoril o delu ministra Gantarja, vendar je vseeno treba povedati, da se je kdaj v življenju treba tudi odločiti, na kateri strani zgodovine boš. Če si na vladi kot ključni minister v času epidemije preglasovan zaradi takšnih in drugačnih razlogov, sprejmeš odločitev. Delovna skupina pod vodstvom državne sekretarke Tine Bregant se v vseh mesecih ni sestala niti enkrat. Zakaj? Ne vemo.

Imamo pa 149 “golfov”, ki pa še ne vozijo. Je pa res, da še ni božič in se bodo nedelujoči ventilatorji čudežno aktivirali. Čeprav dvomim, glede na to, da bolnišnice hitijo z nakupi novih, ustreznih.

Nič, zdržati bo treba, ne kaže drugega. Če ne bodo pošte zaprli, bo še DeSUS kongres izvedel in bomo za Miklavža izvedeli rezultat volitev za novega predsednika. Potem bo pa že čas za kakšen politični premik.

Ostanite zdravi!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ