Marjan Šarec: Danes pač niso časi za “pahorjanstvo” in vsevšečnost, temveč se je treba odločno postaviti za normalno Slovenijo.

Veseli me, da se je v tednu, ki je za nami spet lepo pokazalo, kdo v opoziciji misli resno in kdo ne. Pravzaprav, kdo sploh je opozicija. Ko nas venomer sprašujete, zakaj nič ne naredimo, zakaj ne vržemo vlade, zakaj ne zberemo 46 glasov in podobno, je odgovor na dlani. Zato, ker vladi vedno nekdo drži štango, na takšen ali drugačen način. Vedno se najde nekaj parlamentarnih brodolomcev in oportunistov, ki mislijo, da še ni dovolj nakopičenega.

Ko smo bili še v šoli in smo se zmenili za kakšno dejanje razreda, se je vedno našel nekdo, ki je bil “priden” in nas je šel zatožit, tako imenovani “špilferderber”. No, tokrat je bil to kar sam Igor Zorčič, ki je podobno, kakor Matej Tonin leta 2018, pozabil, zaradi koga je (še) na mestu PDZ in nas prinesel okrog. S točno enakim argumentom, da zastopa vse. Vendar, to tako ne gre. Res je sicer, da naj bi PDZ zastopal vse čim bolj uravnoteženo, s tem se lahko strinjam. Ampak, mar tudi v takih razmerah, kot jih imamo sedaj? Vladajoči se ne ozirajo na nič, epidemija je že zdavnaj ušla, da o vladavini prava sploh ne govorim. Mimogrede, dragi PV, kje je kakšna razglasitev epidemije ob tolikšnih številkah? Aja, saj res, ni je, ker ste ves denar za takšne in drugačne dodatke že »zagonili«.

Glede na to, da je Igor Zorčič, v strahu pred volitvami, postavil sedanjo vlado, se nam ob konstruktivni nezaupnici, 15.februarja posmehoval in še vedno trobil v isti rog, bi lahko vsaj sedaj končno enkrat storil nekaj drugače. Pa ni. Čeprav smo mu ponudili kar nekaj možnih načinov obstrukcije, je bil proti vsemu in ostal na seji. Se postavil spet na stran koalicije. Mislim, da nam je danes vsem v opoziciji žal, da smo takrat obstruirali sejo in mu omogočili, da opravlja funkcijo PDZ. Pri Jožefu Horvatu, bi vsaj vedeli, pri čem smo.

Pred časom se je name obrnil nekdo, ki me je vprašal, če mi lahko kaj pomaga okoli doma postoriti, ker je bil izpuščen iz zapora in nima za preživetje. Povedal sem mu, da vsa ta dela opravljam sam, ker to delam z veseljem. Sem mu pa dal nekaj osnovnih živil in nekaj denarja. Več, kot me je prosil. Seveda se je zahvalil, a hkrati vprašal, kako mu kar zaupam. Odgovoril sem mu, da bo on nosil breme krivde, če me je prinesel okoli, ne jaz.

V svetem pismu piše: “Poznam tvoja dela, da nisi ne mrzel ne vroč. O da bi bil mrzel ali vroč. Tako pa, ker si mlačen in ne vroč ne mrzel, te hočem pljuniti iz svojih ust.” In točno taka je ta politika. Danes pač niso časi za “pahorjanstvo” in vsevšečnost, temveč se je treba odločno postaviti za normalno Slovenijo.

Sedanji sklic Državnega zbora ne odraža več volje ljudi, zato so potrebne volitve. Koga boste volili, je popolnoma vaša stvar in to je osnovna lastnost demokracije. Seveda je zaželjeno glasovati ZA nekoga, kakor PROTI nekomu. Vendar je nesmiselno glasovati za tiste, ki so jim funkcije tako prirasle k srcu, da mirno prenašajo uničevanje države.
Želim vam mirne praznike!

Marjan Šarec. predsednik LMŠ