Marjan Šarec: Celo poletje časa, mi pa spet od danes na jutri.

Situacija z okužbami je resna in terja odgovornost vseh nas. Večina ljudi se ukrepov drži, kdor se jih ne, naj nemudoma začne. Maske, higiena, izogibanje stikom v čim večji meri, so ta hip dejstvo. Nima smisla razpravljati o tem v nedogled, temveč izvajati ukrepe, ki jih veleva zdrava pamet.

Vlada bi morala pa tudi nehati lomastiti po vseh ustanovah, se iti kulturni boj. Janez Janša naj preneha razpredati in bloditi o sodstvu in tisoč drugih stvareh. Predsednik republike naj mu pa neha držati štango pri njegovem početju. Seveda tega ne bo storil, temveč bo še naprej dirigiral svojemu razglašenemu orkestru in s SVOJIM protivirusno neusklajenim početjem spodbujal teoretike zarote, in razne šarlatane, ki trdijo, da virusa ni.

Celo poletje časa, mi pa spet od danes na jutri. Šole, frizerji, fitnesi – lepo so prosili, da bi radi vsaj nekaj dni, da se pripravijo, vendar ne. Janez Janša je že januarja vedel, da to ni navadna gripa. Kaj za vraga je počel poleti? So mu pošle magične moči?

Držimo se zgoraj navedenih preprostih ukrepov, sicer bomo spet v popolni blokadi. Ker so poleti spali na plažah očitno. Krivi bomo pa spet ljudje, ker so oni vendarle svetniki vseh svetnikov.

P.S. ukrepi naj veljajo tudi za verske obrede, saj bi tudi Jezus to podprl. “Dajte bogu, kar je božjega in cesarju, kar je cesarjevega.”

Marjan Šarec, predsednik LMŠ