LMŠ na terenu: Maribor

Poslanci LMŠ-ja in državni sekretar za malo gospodarstvo Franc Vesel so danes obiskali Maribor. Obisk je potekal pod vodstvom poslanke LMŠ iz Maribora Lidije Divjak Mirnik.

V mestu ob Dravi se je ekipa najprej ustavila v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, kjer jih je sprejel direktor zavoda prim. doc. dr. Jernej Završnik. Kot je poudaril, tovrstnega obiska v zdravstvenem domu še niso bili deležni. Poslancem je predstavil delovanje in dosežke zavoda, opozoril pa je tudi na nekatere težave, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. Obisk se je zaključil v pozitivnem vzdušju, ob predstavitvi Centra za krepitev zdravja, ki je največji in najprepoznavnejši v državi, so se udeleženci pod budnim očesom kineziologinje tudi malce razgibali.

Pot jih je nato vodila do Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Delo in uspehe največje kulturne ustanove v Sloveniji, ki pod eno streho združuje dramo, opero in balet, je obiskovalcem predstavil direktor SNG-ja Maribor Danilo Rošker.

Sledil je obisk Hiše Stare trte, kjer je ekipa ob pokušanju vin lokalnih vinarjev prisluhnila zgodbi o najstarejši vinski trti na svetu, ki se je s svojimi več kot 400 leti vpisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Ker je obisk Maribora potekal prav na valentinovo, pa so poslanci še simbolno zaklenili ljubezen.

Srce jih je spremljalo tudi na naslednji postojanki – v Študentskih domovih Univerze v Mariboru. Pa ne le zato, ker je bilo zaradi valentinovega pred domovi postavljeno veliko srce namenjeno fotografiranju, za dva člana delegacije je bil obisk tudi precej čustven in nostalgičen. Lidija Divjak Mirnik je bila namreč nekoč direktorica domov, poslanec Aljaž Kovačič pa je tam preživel svoja študentska leta.

Pred koncem si je ekipa ogledala še eno mariborsko zgodbo o uspehu, zgodbo Tete Fride, ki je s svojo proizvodnjo čokolade tesno povezana tudi z Afriko. Majhno liberijsko vasico, kjer največje upanje za prihodnost otrok tamkajšnjih prebivalcev predstavljata nasad kakava in kave, Teta Frida namreč podpira z nakupom opreme, sadik, znanjem in omogočanjem odkupa pridelka po poštenih cenah.

Obisk štajerske prestolnice se je zaključil v poslanski pisarni Lidije Divjak Mirnik, kjer je potekalo še srečanje s simpatizerji stranke.