LMŠ bogatejši še za lokalna odbora v Kranju in Domžalah

Stranka LMŠ vzporedno s kampanjo za volitve v Evropski parlament, delom poslancev v Državnem zboru, aktivnim delom v Vladi Republike Slovenije ustanavlja tudi lokalne odbore po Sloveniji. Včeraj smo vedno daljšemu seznamu dodali še lokalna odbora v Kranju in Domžalah.

Na ustanovnem srečanju v Kranju so člani stranke LMŠ predstavili lokalno ekipo in izvolili predsednika. Ta je postal Robert Nograšek, ki je tudi podžupan kranjske občine. Poudaril je osnovne smernice stranke, ki so iste, ne glede na funkcijo in položaj našega člana. Da smo pošteni, delovni in želimo delati dobro še naprej.

Zbrane je nagovorila tudi kandidatka za volitve v Evropski parlament, ki prihaja prav iz Gorenjske – Justina Erčulj:

“Stranka je najbolj močna takrat, ko zna povezovati stare in mlade. Ko združimo izkušnje starejših in energijo mladih. Morali bomo tudi na evropskem parketu začeli govoriti o tem, ali šolstvo še dohaja razvoj družbe in gospodarstva. “

Povzetek govora podpredsednika stranke, Igorja Žavbija:

“Danes je posebna potrditev za Kranj, ko se je inciativna skupina LMŠjevcev tudi uradno povezala v lokalni odbor. Vse se začne z enim človekom, posameznikom, ki je vstal iz kavča in postane aktiven. Gremo med ljudi in najdemo somišljenike. Ko stopimo skupaj, postanemo močni. In kljub temu, da imamo ta trenutek 13 poslancev, 4 ministre in predsednika vlade, vemo od kod prihajamo. Iz lokalnega okolja.”

Srečanje je zaključil nagovor Jasne Ružicki, ki prav tako kandidira za poslansko mesto v Evropskem parlamentu: “Lepo se je vrniti domov, v Kranj. Želimo si dela, ne obljub. In to bi radi prenesli tudi v Evropski parlament, kjer je premalo odločnosti. Želimo si spremembe, tudi v pomladitvi strukture evro poslancev. In želim si biti glasnik lokalnih ljudi, saj od tu prihajamo.”

Tudi v Domžalah je bilo včeraj slovesno. Uvodoma so spregovorili kandidat za poslanca v Evropskem parlamentu Edis Rujović, ki je poudaril izjemen pomen udeležbe na prihajajočih volitvah, Brane Golubovič, vodja poslanske skupine LMŠ v DZ RS, ki je med drugim dejal, da so in bodo vrata poslanske skupine za članice in člane LMŠ vedno odprta ter na koncu še generalni sekretar stranke LMŠ Branko Kralj, ki je orisal pot stranke do danes in izrazil veselje, da se mreža premišljeno razvija in bogati strankin potencial. Predstavil se je tudi novoizvoljeni predsednik lokalnega odbora LMŠ Domžale Branko Heferle in povedal, da se zaveda velike odgovornosti ob izvolitvi ter dodal, da odbor nikakor ni on sam, ampak celotna skupina, ki ga sestavlja in predvsem njeno delo.

Danes nas čaka nova ustanovitev lokalnega odbora, tokrat v Brežicah.