Lidija Divjak Mirnik: Uničevanju in razgrajevanju naše družbe je treba reči »STOP«

Človek ima med vsakodnevno jutranjo vožnjo v Ljubljano čas tudi za razmislek. Sploh tedaj, ko stoji v koloni.

Pa veste, ne potrebuješ dolgo, da ugotoviš, da v zadnjih 7 mesecih, ko nam vlada Janez Janša, standardi strmo padajo. Kot domine, bi lahko rekli, vsi po vrsti, brez izjeme. Menjajo vse ključne kadre. Na položaje imenujejo svoje, podložne, ki bodo izvrševali zaukazano, ki bodo skušali nasititi lačnega volka.

Žal. Prišli smo do točke, ko niso več pomembne strokovne in delovne izkušnje, preteklo delo, reference,  da etičnih in moralnih standardov niti ne omenjam. Pomembno je le, da si »njihov«, da izpolnjuješ zaukazano, ne glede na to, ali je zakonito ali ne, ali je prav ali ne.  Vse ostalo je nepomembno. In dragi moji, do te točke smo prišli v zgolj 7 mesecih. Uničevanju in razgrajevanju naše družbe je treba reči »STOP«.

Če se bo takšno stanje nadaljevalo, se bodo strokovno usposobljeni in izkušeni ter vsi, ki želijo delati v dobro vseh nas, umaknili. Umaknili se bodo brezhrbteničarjem, »kiamčem«, ki NE DELAJO za javno zdravstvo in javno šolstvo, za kulturo in razvoj,  za naše skupno dobro. Umaknili se bodo “kimačem”, ki delajo »ZANJ«.

Če se bo takšno stanje nadaljevalo, bo trud naših prednikov postal ničen. Oni so se borili za to, da danes govorimo slovensko, da govorimo in se gibamo SVOBODNO, da živimo v PRAVNI državi. A usoda vseh nas je v rokah tistih, ki omogočajo Janezu Janši vladati. Največ za to, da se zaustavi rovarjenje  največje vlade stranke lahko naredijo koalicijske partnerice SMC, DeSUS, NSi. Skrajni čas je, da nehajo podpirati SDS in njene rabote.

Naša prihodnost pa je odvisna tudi od nas samih, od tega, ali bomo na dan volitev VSI odšli na volišča. Vsi politiki namreč nismo isti, med nami so razlike, in to se je izkazalo v zadnjih mesecih, ko nam vlada nekdo, ki naši državi želi vse prej kot dobro.

Ostanite zdravi!

Lidija Divjak Mirnik, poslanka LMŠ