Lidija Divjak Mirnik: Ministrica za izobraževanje Simona Kustec, stranka SMC in župan Arsenovič naj se opravičijo mariborskim dijakom in Mariborčanom!

Najprej naj poudarim, da se z javno podporo mariborskega župana kaznovanim dijakom popolnoma strinjam, a ne verjamem v županovo iskrenost. Prepričana sem namreč, da se spreneveda. Da gre zgolj za predstavo za javnost.

Zakaj tako menim?

Medtem ko naveza SDS in SMC politično čisti vodstvo Pošte Slovenije s sedežem v Mariboru in na vse možne položaje zaposluje svoje strankarske ljudi, so mariborski dijaki  deležni represije državnih organov in celo poniževalnih in sramotnih izjav predstavnikov stranke SMC.  

Zato naj se stranka SMC opraviči mariborskim dijakom za poniževalne in sramotne izjave ministrice dr. Simone Kustec, od ministrice pa pričakujem, da odstopi z ministrskega položaja, saj svoje funkcije že dolgo ne opravlja v javno dobro.

Od župana Arsenoviča, ki je najvišje izvoljeni funkcionar stranke SMC v Mariboru, pa pričakujem:
1. Da obsodi dejanja stranke SMC in zahteva odstop ministrice dr. Simone Kustec.
2. Da se kot župan, izvoljen na listi stranke SMC, opraviči dijakom in Mariborčanom za izjave in dejanja stranke SMC.

Ali morda od omenjenih pričakujem preveč?

Mariborčani ne bomo dovolili, da smo talci stranke SMC zaradi nekih “višjih interesov”, ki imajo svoje koristi vedno v Ljubljani.

Lidija Divjak Mirnik, poslanka LMŠ iz Maribora