Špela Trobec

Špela Trobec se je rodila 19. februarja 1993 na Jesenicah. Diplomirala je na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz slovenistike ter primerjalne književnosti in literarne teorije. V času študija je ob pedagoški praksi opravljala študentsko delo na bencinskem servisu.  Danes je zaposlena v poslanski skupini LMŠ, kjer opravlja delo strokovne sodelavke. V obdobju 2019–2022 je bila članica Programskega sveta RTV Slovenija. 

Tako kot večina mladih se je tudi sama znašla v položaju, ko lahko z gotovostjo trdi, da se vsem zelo poznan pregovor »Na mladih svet stoji« v praksi ne obnese najbolje. Prav zato je zanjo še toliko pomembneje, da se kot družba začnemo zavedati, da so težave mladih v resnici težave celotne družbe. Da so mladi sedanjost in prihodnost. Kot predstavnica mladih poudarja, da je skrajni čas, da politika prostor odločanja odpre za mlade in jim ponudi možnost pri oblikovanju skupne prihodnosti. Prosti čas posveti svoji družini, obisku kulturnih dogodkov, zelo rada se odpravi tudi v hribe.

 
"Če bomo imeli mladi dobre pogoje za razvoj, bo to pomenilo napredek in kakovostnejše življenje za vse generacije. Sooblikujmo našo prihodnost."
Špela Trobec​
VE 1: Kranj, VO 4: Kranj 1

Volilna enota 1: Kranj​

Mirjam Noč

VO 1: Jesenice

Boštjan Poklukar

VO 2: Radovljica 1

Peter Podlesnik

VO 3: Radovljica 2

Špela Trobec

VO 4: Kranj 1

Iztok Purič

VO 5: Kranj 2

Igor Peček

VO 6: Kranj 3

Edvard Paulič

VO 7: Tržič

Stojan Tramte

VO 8: Škofja Loka 1

Romana Purkart

VO 9: Škofja Loka 2

Marjan Šarec

VO 10: Kamnik

Pridružite se nam