Romana Purkart

Romana Purkart se je rodila 28. marca 1972 na Bledu. Diplomirala je na Fakulteti za upravo in na Doba Fakulteti, smer Marketing in odnosi z javnostmi, kjer trenutno opravlja magistrski študij marketinga. Zaključila je slovenski semester Londonske šole za odnose z javnostmi. Večino svojega življenja je preživela v medijih, najdlje na Radiu Triglav, kjer je bila urednica informativnega programa. Zdaj je zaposlena v Javnem zavodu Turizem Bled kot predstavnica destinacije za odnose z javnostmi in kot zelena koordinatorica, nekaj časa je bila tudi vršilka dolžnosti direktorice. 

V politiko je vstopila zato, ker meni, da smo vsi skupaj talci ukradene države. Skrajni čas je, da politika pridobi nazaj ugled, zaupanje in da izgine iz življenja navadnih ljudi. To pomeni, da bo politika spet postala normalna ter skrbela za pogoje za razvoj države in njenih prebivalk in prebivalcev na vseh področjih. Živi na Bledu, prosti čas posveti branju in teku. 

"V politiko vstopam, ker želim pomagati ustaviti razpad vrednot in družbe, ki smo jih gradili 30 let. Ukradli so nam državo, skupaj jo lahko spet vrnemo na pravo pot."
Romana Purkart
VE 1: Kranj, VO 9: Škofja Loka 2

Volilna enota 1: Kranj​

Mirjam Noč

VO 1: Jesenice

Boštjan Poklukar

VO 2: Radovljica 1

Peter Podlesnik

VO 3: Radovljica 2

Špela Trobec

VO 4: Kranj 1

Iztok Purič

VO 5: Kranj 2

Igor Peček

VO 6: Kranj 3

Edvard Paulič

VO 7: Tržič

Stojan Tramte

VO 8: Škofja Loka 1

Romana Purkart

VO 9: Škofja Loka 2

Marjan Šarec

VO 10: Kamnik

Pridružite se nam