Oton Račečič

Oton Račečič se je rodil 13. julija 1960 v Celju, kjer je zaključil osnovno šolo in gimnazijo. Celotno šolanje je bil športno aktiven v več športih, najbolj v atletiki, kjer je uspešno tekmoval v teku na srednje proge in postal državni prvak v mladinskih kategorijah.

Diplomiral je na Fakulteti za šport. Zaposlil se je kot učitelj športa, nato je bil od leta 1996 do 2018 ravnatelj na več osnovnih šolah. Trinajst let je bil predsednik združenja ravnateljev osnovnih in glasbenih šol Slovenije. V prostem času je bil športno aktiven in član več športnih klubov, od Konjeniškega kluba Lipica, Tenis kluba Postojna, Lokostrelskega kluba Mins Postojna do Športne zveze Prebold. Trenutno je aktiven rekreativni cestni kolesar.

Vodi lokalni odbor LMŠ Prebold. V stranki LMŠ je prepoznal načelnost in brezpogojno spoštovanje najvišjih demokratičnih vrednot, kjer lahko realizira postavljene cilje kot posameznik za skupnost in za državo. Želi biti aktiven član pri preoblikovanju sedanje družbene agende, želi sodelovati pri razvoju te države in ustvariti sodelovalno družbeno klimo vseh generacij.

"S spoštovanjem etično moralnih vrednot lahko izgradimo demokratično napredno družbo, ki omogoča ustvarjalno življenje vseh generacij."
Oton Račečič
VE 5: Celje, VO 3: Celje 2

Volilna enota 5: Celje

Urška Javornik

VO 1: Šentjur

Dušan Leban

VO 2: Celje 1

Oton Račečič

VO 3: Celje 2

Luka Špoljar

VO 4: Žalec 1
VO 7: Velenje 1

Nik Prebil

VO 5: Žalec 2

Mateja Kumer

VO 6: Mozirje
VO 8: Velenje 2

Jože Lenart

VO 9: Slovenj Gradec

Nuša Vengušt, mag. farm.

VO 10: Ravne na Koroškem

Pridružite se nam