Marjan Šarec

Marjan Šarec se je rodil 2. decembra 1977. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani igralec. Po končani akademiji se je kmalu srečal z RTV Slovenija, kjer se je leta 2005 redno zaposlil kot novinar-urednik. Leta 2010 je bil izvoljen za župana Občine Kamnik. Po ponovni izvolitvi v prvem krogu je leta 2014 nadaljeval opravljanje županske funkcije. Na nacionalnem političnem parketu se je Marjan Šarec širši javnosti predstavil na predsedniških volitvah 2017, ko se je v drugem krogu pomeril z aktualnim predsednikom RS Borutom Pahorjem. Zanj je takrat glasovalo 46,91 % volivcev, kar je nakazovalo željo volivk in volivcev po spremembah in politiki dejanj. 17. avgusta 2018 je postal novi predsednik Vlade Republike Slovenije. Vlada, ki jo je vodil od 13. septembra 2018 do 13. marca 2020,  je v javnosti uživala precejšnjo podporo. 

Vodilo delovanja vlade in vizija takratnega predsednika vlade sta bila, da je »naša osrednja naloga delo za ljudi in vsakodnevni trud, da bi ljudje čim boljše živeli in imeli možnost uresničiti svoja pričakovanja«. Zdravstvo, gospodarstvo in obrambno-varnostni sistem so bila vladna prednostna področja, ki smo jih uresničevali v okviru pristojnih resorjev in dialogu s socialnimi partnerji in stanovskimi združenji.  S sprejetjem rebalansa proračuna za leto 2019 smo postavili jasen proračunski okvir, znotraj katerega želimo delovati: zagotavljanje stabilnih javnih financ, skrb za prebivalce in razvoj države. Manjšinska vlada Marjana Šarca je imela visoke standarde tudi na področju politične kulture. 

Od marca 2020 vodi največjo opozicijsko stranko. LMŠ je v tem času vseskozi delovala po načelu konstruktivne opozicije, vendar od branjenja svojih načel in vrednot ni in ne bo nikoli odstopila za nobeno ceno.

"Naša izbira je realnost, ne iluzije."
Marjan Šarec
VE 1: Kranj, VO 10: Kamnik

Volilna enota 1: Kranj​

Mirjam Noč

VO 1: Jesenice

Boštjan Poklukar

VO 2: Radovljica 1

Peter Podlesnik

VO 3: Radovljica 2

Špela Trobec

VO 4: Kranj 1

Iztok Purič

VO 5: Kranj 2

Igor Peček

VO 6: Kranj 3

Edvard Paulič

VO 7: Tržič

Stojan Tramte

VO 8: Škofja Loka 1

Romana Purkart

VO 9: Škofja Loka 2

Marjan Šarec

VO 10: Kamnik

Pridružite se nam