Maja Pangos​

Maja Pangos se je rodila 31. julija 1988 v Šempetru pri Gorici. Leta 2013 je diplomirala na Fakulteti za vede o zdravju Izola, smer Zdravstvena nega, in s tem pridobila naziv diplomirane medicinske sestre. Leta 2022 pa je magistrirala in s tem pridobila naziv magistrica zdravstvene nege.

Med leti 2010 in 2013 je opravljala prostovoljno delo v reševalni službi v Italiji, kjer se je leta 2013 zaposlila kot diplomirana medicinska sestra. Leta 2014 se je odpravila v London, kjer je delala v Royal London Hospital v intenzivni enoti in s tem pridobila pomembne strokovne in življenjske izkušnje.

Vrnila se je v Slovenijo in se meseca decembra 2015 zaposlila v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Nova Gorica. Danes je zaposlena v Zdravstvenem domu Nova Gorica, kjer dela kot diplomirana medicinska sestra s specialnimi znanji.

V politiko je vstopila zaradi razkroja družbe in zdravstva, ki ga je povzročila epidemija covida-19 in politika zadnjih dveh let.

Njen cilj je posodobiti in okrepiti javno zdravstvo za dobrobit vseh državljanov. Verjame, da bo z normalizacijo, rešitvami in razvojem to tudi uspelo.

"Sleherni državljan mora imeti dostop do kakovostne zdravstvene oskrbe. Potrebujemo dobro zasnovano javno zdravstvo, dostopno vsem."
Maja Pangos​
VE 2: Postojna, VO 10: Nova Gorica 2

Volilna enota 2: Postojna

Erik Pagon

VO 1: Tolmin

Andrej Korenika

VO 2: Piran

mag. Sandi Čurin

VO 3: Izola

Bojan Tavčar

VO 5: Koper 2

Oliver Šabić

VO 7: Ilirska Bistrica

Robert Pavšič

VO 8: Postojna

Mateja Lednik

VO 9: Nova Gorica 1

Maja Pangos

VO 10: Nova Gorica 2

mag. Melita Šinkovec

VO 11: Ajdovščina

Pridružite se nam