Klemen Gliha

Klemen Gliha se je rodil 7. julija 1975 v Ljubljani. Diplomiral je na Fakulteti za družbene vede, smer Mednarodni odnosi, in kasneje magistriral na GEA College, smer Poslovne vede. Od leta 2000 je delal v Protokolu RS, se ukvarjal s podjetništvom in turizmom. Od leta 2015 je zaposlen v Državnem zboru RS kot strokovni sodelavec poslanskih skupin. V zadnjih sedmih letih se je ukvarjal z zakonodajo na področju financ – sprejemanje proračuna, upravljanje z državnim premoženjem, bančništvo, davčna zakonodaja – ter zunanjih zadev.

Za vstop v aktivno politiko se je odločil, ker bo čez dobra tri leta star petdeset in ne želi biti več le »kavčmojster«. Meni, da bi s pridobljenim znanjem lahko pripomogel k smelim odločitvam, ki bi državo lahko ponovno vrnile v smer spoštovanja prava, človekovih pravic in sprejemanja raznolikosti, predvsem pa racionalnega ravnanja z javnimi financami. Prosti čas posveča družini, igranju kitare in športu.

"Kandidiram, ker želim pristop »kavč mojstra« nadgraditi v aktivno delo za stabilizacijo javnih financ, vrnitev osnovnih načel demokracije in glas svobodnih medijev."
Klemen Gliha
VE 3: Ljubljana Center, VO 7: Ljubljana - Center

Volilna enota 3: Ljubljana Center

Alenka Jevšnik

VO 1: Logatec

Jerca Korče

VO 2: Vrhnika

mag. Marko Lovše

VO 3: Ljubljana Vič - Rudnik 1
VO 5: Ljubljana Vič - Rudnik 3

Domen Jere

VO 4: Ljubljana Vič - Rudnik 2
VO 6: Ljubljana Vič - Rudnik 4

Klemen Gliha

VO 7: Ljubljana - Center

mag. Katja Damij

VO 8: Ljubljana - Šiška I

Zdravko Selič

VO 9: Ljubljana - Šiška 2

Urška Cankar Bošnjak

VO 10: Ljubljana - Šiška 3

Andreja Zabret

VO 11: Ljubljana - Šiška 4

Pridružite se nam