Boštjan Poklukar

Boštjan Poklukar se je rodil 27. januarja 1971 na Jesenicah, po izobrazbi je magister javne uprave. V vladi Marjana Šarca je opravljal nalogo ministra za notranje zadeve Republike Slovenije. 

Od leta 1991 je zaposlen na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije. Kot pripadnik Slovenske vojske je opravljal različne naloge, dosegel pa je čin višjega štabnega vodnika. Bil je odlikovan z bronasto medaljo generala Maistra in s srebrno medaljo Slovenske vojske. Kot udeleženec v vojni za Slovenijo je bil odlikovan tudi s spominskim znakom Stražnice 1991. Od leta 2015 je zaposlen na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, trenutno kot višji svetovalec, pred tem pa je vodil Center za obveščanje Kranj. 

V stranki LMŠ vodi programski odbor za notranje zadeve in je podpredsednik sveta stranke. Od leta 2021 je predsednik Nadzornega odbora Občine Bled. Kot strokovnjak tudi predava. Z družino živi na Bledu.

"Odgovorna politika zahteva poštene, vztrajne in načelne ljudi. V stranki LMŠ smo dokazali, da znamo in zmoremo delati drugače, da nam je še kako mar za ljudi."
Boštjan Poklukar
VE 1: Kranj, VO 2: Radovljica 1

Volilna enota 1: Kranj​

Mirjam Noč

VO 1: Jesenice

Boštjan Poklukar

VO 2: Radovljica 1

Peter Podlesnik

VO 3: Radovljica 2

Špela Trobec

VO 4: Kranj 1

Iztok Purič

VO 5: Kranj 2

Igor Peček

VO 6: Kranj 3

Edvard Paulič

VO 7: Tržič

Stojan Tramte

VO 8: Škofja Loka 1

Romana Purkart

VO 9: Škofja Loka 2

Marjan Šarec

VO 10: Kamnik

Pridružite se nam