Kako bi vedno manjša koalicija in njeni podporniki z vse bolj nedemokratičnimi manevri radi onemogočili opozicijo

Odziv po seji kolegija predsednika državnega zbora, kjer so predstavniki SDS, NSi, SMC, DeSUS, SNS in poslanec narodne manjšine poslancem skupine nepovezanih poslancev onemogočili, da postanejo člani delovnih teles.

»Razmerja v delovnih telesih so se po razpadu poslanske skupine SMC močno porušila, o nujnosti nove razdelitve mest v delovnih telesih smo se na delovnem posvetu pri predsedniku državnega zbora pogovarjali že 31. marca. Možnosti, da novi in v skladu z vsemi pravili ustanovljeni poslanski skupini nepovezanih poslancev omogočimo polnopravno delovanje v delovnih telesih, takrat ni nasprotoval nihče. Do danes, ko je koalicija s pomočjo podpornikov štirim poslancem – izvoljenim predstavnikom ljudstva – odrekla pravico do odločanja na delovnih telesih.

Vedno manjša koalicija, ki jo pri življenju ohranjajo glasovi poslancev DeSUS, SNS in IMNS, se tako iz dneva v dan poslužuje bolj nedemokratičnih in tudi neustavnih manevrov, s katerimi skuša onemogočiti opozicijo in na vsak način preprečiti predčasne volitve.«