Jože Lenart – Lahko bi ostal brez denarnice kot na stotine drugih

Hitim v petek po praznikih na sestanek na Mestno Občino Slovenj Gradec. Parkiram in po pol ure sestanka zazvoni telefon. Prekinem. Pozvoni drugič, se javim in na drugi strani zaslišim:

“Tukaj postaja policije Slovenj Gradec, ste vi Jože Lenart s tem datumom rojstva?”

“Da želite prosim”,  vljudno odgovorim.

“Pri nas lahko dvignete denarnico, ki ste jo izgubili”.

Po sestanku se oglasim na postaji, kjer mi vrnejo denarnico z vsemi dokumenti, karticami, vozniško in seveda celo nekaj EUR gotovine.  Na postaji jih prosim za naslov najditelja, zaželim srečno 2019, se zahvalim in kar ne morem verjeti!

Najditelj David Strmčnik iz Plešivca pri Šoštanju, dijak srednje mizarske šole Šolskega centra Slovenj Gradec je blizu parkiranega avtomobila našel denarnico, ki jo je takoj odnesel na policijsko postajo. Sledil je klic in zgoraj opisan pogovor.

Ne da bi se sploh zavedel za izgubo, bi lahko ostal brez denarnice kot na stotine drugih. A sem dobil denarnico nazaj. Koliko denarnic konča v smetnjakih in problemi, ki jih imamo pri pridobivanju novih dokumentov smo mnogi že izkusili na svoji koži.

Danes sva se z Davidom dobila na kavi in poklepetala, kar je mala nagrada ob seveda moji hvaležnosti in ponosu na mladega  harmonikaša ter pridnega dijaka z minimalno štipendijo. Kaj bi še lahko rekel na vse to.

David nam je lahko za vzgled in ponesimo to v svet.