Jerca Korče – LMŠ BUS NA POTI – od Cerknice do Ljubljane

Zadnjih šest mesecev me pot vsak dan popelje v Kamnik. Srebanje kave v domači kuhinji in zastoji na primorski so del jutranje rutine, ki se zaključi ob vstopu v pisarno Liste Marjana Šarca. Vsak dan volilne kampanje je edinstven in predstavlja posebno poglavje naše zgodbe.

Toliko dogajanja, nasmehov, energije, opravljenega dela in novih spoznanj je težko preliti na papir v nekaj stavkih. 

Današnja jutranja vožnja iz Logatca proti Kamniku je bila zame drugačna. Vedela sem, da bom čez nekaj ur nazaj v »svojih koncih«. Prihod v pisarno, hiter klepet z vsemi in že zagledam ekipo RTV. V trebuhu se pojavijo prvi črvički. Vsaka izjava za medije je velika odgovornost do volivcev. Pomembno je, da povemo tisto, kar res mislimo, da smo iskreni v svojih besedah ter da že zdaj vemo, kako bomo izrečena stališča tudi izvedli v praksi. Praznih obljub ne dajemo.

Še preden je snemalna ekipa pospravila zadnji kabel, smo že bili na avtobusu. Pot nas je peljala do Cerknice in naprej do enega največjih presihajočih jezer v Evropi. Biotska pestrost območja Cerkniškega jezera navduši vsakega obiskovalca. Notranjsko upravičeno poimenujejo »zeleno srce Slovenije«.

V Podskrajniku smo se ustavili v podjetju, ki izdeluje vezja. Mala in srednja podjetja, ki temeljijo na proizvodih visoke dodane vrednosti in imajo spoštljiv odnos do delavcev, so za Slovenijo zelo pomembna. Država mora zagotavljati stabilno in stimulativno okolje za razvoj gospodarstva. Odpraviti je treba prevelike birokratske ovire in oblikovati enake pogoje za pridobivanje finančnih spodbud za vsa podjetja.

Iz Cerknice nas je pot vodila do Logatca. Kakšen človek si, je v veliki meri odvisno od tega, v kakšnem okolju si odraščal. Jaz sem rojena Logatčanka. Skozi svoje življenje sem vedno po svojih močeh delovala in sooblikovala svoj kraj. Pomembno je, da mladi prispevamo v okolje, kjer živimo, ter da smo dejavni ustvarjalci, in ne samo opazovalci.

Iz Logatca smo se odpeljali proti Vrhniki. Letošnje leto je Cankarjevo leto, saj mineva 100 let od njegove smrti. Z Vrhniko sem močno povezana. Tukaj so moje korenine, sorodstvene vezi in tukaj sem našla svojo ljubezen.

Iz Vrhnike pa v Ljubljano. Sprehod od Kongresnega do Prešernovega trga s predsednikom je bil posebno doživetje. Skriti pogledi, pozdravi in stiski rok mimoidočih so tista energija, ki nas žene naprej. Zavedamo se odgovornosti, ki jo imamo do naše države in do ljudi.

Iz Ljubljane smo se s predsednikom popeljali nazaj v Kamnik. Šofer LMŠ busa Igor, vedno nasmejan in poln zgodb, ki privabijo nasmeh po napornem dnevu. Ko sedem v avtomobil in se popeljem nazaj proti domu, mi v glavi odzvanja smeh iz LMŠ busa, v kosteh čutim pozitivno energijo in kanček misli, kako dober dan nas čaka jutri.