Jerca Korče: Direktno poseganje v delo policije in grožnje, izrečene direktorici Policije, so za LMŠ nesprejemljive in odraz delovanja največje opozicijske stranke

Jerca Korče, poslanka LMŠ, v oddajah Odmevi in 24ur zvečer o  nenapovedanem nadzoru Knovsa Nacionalnega preiskovalnega urada.

Nenapovedan obisk treh članov Knovsa Nacionalnega preiskovalnega urada in špekulacije o vohunjenju  za člani stranke  v LMŠ razumemo v smislu predvolilne kampanje in razgretemu ozračju oblikovanja morebitne nove vlade ter želji po predčasnih volitvah nekaterih strank.

Dejstvo je, da so poslanci s strani Knovsa želeli kršiti svoje pristojnosti, to je povedala tudi politično neodvisna stroka, ki ji v LMŠ verjamemo in zaupamo. Direktno poseganje v delo policije in grožnje, izrečene direktorici Policije, pa so za LMŠ nesprejemljive in odraz delovanja največje opozicijske stranke.

Če bi bila kakršnakoli namigovanja resnična, bi zgodba glede na to, kolikšnemu nadzoru je podvržena policija s strani informacijske pooblaščenke, tudi tožilstva, že dobila svoj epilog.

Jerca Korče je kot nesprejemljivo izpostavila dejstvo, da se za tovrstne namene izrablja neodvisne organe države. Politika se v te sisteme nikakor ne sme vtikati. Žal pa določene stranke v tej državi želijo izpodbijati kredibilnost posameznim sistemom. To počnejo z napadi na sodstvo, novinarje, vojsko, trenutno pa je na seznamu policija, s čimer se ustvarja navidezno izredno stanje v državi.

V LMŠ nas resnično skrbi tovrstno ravnanje SDS, ki več kot očitno želi demontirati vse neodvisne sisteme v tej državi in jih postaviti na način, kakršnega si predstavljajo člani te stranke.

Poglejte posnetek oddaje Odmevi

Poglejte posnetek oddaje 24 ur zvečer