Janez Janša, Aleš Hojs, vlada – prvorazredniki, ki se požvižgajo na zakone, ustavni red in svoje izrečene besede – zato bo minister Hojs, ki to ni več, še naprej minister za notranje zadeve

Odprava prepovedi koncerta Thompsona je najmanjši, a prvi v nizu razlogov, zakaj bi moral minister Aleš Hojs, ki to več ni, odstopiti.

Utemeljen razlog za njegov odhod je nepreklicni odstop z ministrskega položaja, a tako on kot njegov nadrejeni, predsednik vlade, se požvižgata na zakone in ustavno ureditev. Onadva pač lahko, preostali državljani pač ne. Za pregon nas »navadnih« državljanov bi za kazensko ovadbo zadostovala javno objavljena fotografija oziroma prispevek s socialnih omrežij. Ja, to je le ena od usmeritev Aleša Hojsa policiji.

Aleš Hojs, ki  minister za nas pač ni več, je šel, potem ko je nepreklicno odstopil, še korak dlje. Seveda z navodili in podporo njegovega šefa Janeza Janše. Že od začetka mandata se je Aleš Hojs vpletal v delo policije in NPU, a ob svoji najavi nepreklicnega odstopa se je odločil dokončno obračunati z  neupogljivim NPU in zrelativizirati delo vseh tistih, ki niso poslušni SDS. Tako kot denimo Andrej Jurič, ki je na vrhu policije zamenjal Antona Travnerja, še ena SDS kadrovska zamenjava.

Aleš Hojs, ki minister za nas pač ni več, je zahteval revizijo točno določenih kriminalističnih preiskav, tistih, ki so v neposrednem interesu Janševe stranke SDS. In taisti želijo NPU, po njihovih besedah t. i. politični projekt, depolitizirati. Janez Janša in njegovi prvorazredniki bi radi določali tarče – »kako politično«. To, da si NPU naloge določa sam, jim namreč ne ustreza.

In tudi to še ni dovolj. Pritiski se vršijo še na pravosodje in sodno vejo oblasti, pa medije – trn v peti jim je seveda javna RTV, kritična do vsakokratne oblasti, ne le aktualne.  Zakaj si torej ne bi poskušali podrediti še t. i. četrte veje oblasti. Nadzor nad državo in institucijami se že vzpostavlja, seveda s kadrovskimi rošadami, z »ubogljivimi in poslušnimi prijatelji«.

Dovolj razlogov je, da Alešu Hojsu, ki  minister za nas pač ni več, ne zaupamo. Tepta zakone, Ustavo RS, v kateri črno na belem piše, kdaj ministru preneha funkcija. Zato za LMŠ Aleš Hojs ni minister že od dne, ko je NEPREKLICNO odstopil z ministrskega položaja. Njegova nedopustna ravnanja in prekoračitve pooblastil le še polnijo seznam razlogov, zakaj bi moral »odstopno sago« dokončati in zakaj bi morale koalicijske partnerice PODPRETI interpelacijo.