Izjava Lidije Divjak Mirnik o “jutranjem incidentu na parkirišču”

“Glede na jutranji incident, moram zapisati, ne morem biti tiho.

Šokirana sem, prizadeta, a to me ne bo ustavilo.

Zavedam se, da so županske bitke lahko zelo umazane in podle, a vse ima svoje meje. Od nekdaj sem vajena boja, a boja argumentov, ne nasilja. Predstavljajte si, da hočete zjutraj odpeljati svoje otroke v šolo in ti zagledajo tak prizor, kot sem ga jaz – na srečo sama. Da vaši lastni otroci vidijo na avtomobilu obešeno lutko z vašim obrazom, kakšen šok bi to bil zanje, videti obešenega starša in kakšne posledice bi jim to lahko pustilo?

Gre za grob poseg v osebno integriteto in varnost, tega res ne privoščim nikomur. To ni prvič, spomnim se neprijetnih obiskov na domu in visenja lutk iz mostov pred nekaj leti. Tisto, kar sem doživela je samo dokaz, da potrebujemo novi Maribor, mesto, ki bo zgrajeno na sodelovanju, konstruktivnih argumentih in predvsem pozitivnih dejanjih v dobro vseh prebivalcev našega mesta.

Ta napad samo še bolj potrjuje odločnost, da bom jutri, skupaj z družino in podporniki vložila kandidaturo za županjo Mestne občine Maribor. Z iskrenimi nameni po pozitivnih spremembah. In željo, da je volilna kampanja v Mariboru korektna, dostojanstvena in poštena.”