Irena Joveva na soočenju: Korupcija in klientelizem nimata političnih barv in je potrebno obsoditi čisto vse

Časopisna hiša Večer je sinoči v sodelovanju s televizijo BKTV organizirala soočenje kandidatov za volitve v Evropski parlament. Teme soočenja so bile zelo povezane z življenjem v vzhodnem delu Slovenije kjer je trenutno zelo aktualno vprašanje notranji nadzor meja v Evropski uniji. Te namreč zelo otežujejo gibanje domačinov med Slovenijo in Avstrijo. Ob tem je Irena Joveva poudarila, da se je potrebno zavzemati za temelj Unije, ki ga predstavlja odprtost meja. »Nedopustno je, da pretoka ni,« je bila jasna Joveva.

Vsaka skrajnost je skrajnost, vseeno ali je leva ali desna. Korupcija in klientalizem nimata političnih barv in je potrebno obsoditi čisto vse, je Irena Joveva odločno zaključila debato problematiki podkupljivosti

Po mnenju Joveve je bila slovenska politika pri implementaciji arbitražne razsodbe premalo enotna, zato se bo, kot evroposlanka zavzemala, da se upošteva vladavina prava in razsodbo sodišča.  

»Nisem prepričana, če se mlada generacija zaveda vseh pasti sodobne digitalne tehnologije. Ta se razvija izredno hitro, zato bi bilo potrebno prilagoditi že naše izobraževanje. Unija pa se pogosto preveč ukvarja sama s sabo in ne uspe uvesti ukrepe, ki bi zaščitili državljane Evropske unije,« se je na temo izziva, ki ga prinašajo veliki tehnološki giganti v Evropsko unijo odzvala Joveva.

Celotno soočenje si lahko pogledate tukaj.