Irena Joveva na RTV SLO: Nekateri vidijo samo ograjo, ne vidijo pa čez njo in uspešnih ukrepov vlade

Sinoči so se na prvem programu nacionalne televizije še zadnjič soočili kandidati za evroposlance, ki jih bomo na volitvah izbirali to nedeljo 26. 5. 2019.

Tokrat so bile v ospredju aktualne zunanjepolitične teme, ki bodo tudi zaradi predčasnih parlamentarnih volitev v Avstriji zagotovo kreirale debate po volitvah v Evropski parlament.

Prav zaradi dogajanja s podkupovanjem v Avstriji so kandidati mnenja na začetku oddaje soočili na temo korupcije in klientelizma. Oboje je kaznivo dejanje in pri obeh je treba imeti ničelno toleranco. Taka dejanja nimajo barv zato je treba vse najostreje obsoditi, je bila jasna nosilka liste LMŠ Irena Joveva.

Velik del soočenja so sogovorniki namenili tudi medijskemu dogajanju v Sloveniji, predvsem lažnim novicam s prirejenimi podatki. Ob tem se je Irena Joveva odzvala na poročanje ene od televizij o ograji, ki obdaja hišo kje živi predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec. »Nekateri vidijo samo ograjo, ne vidijo pa čez njo in uspešnih ukrepov vlade,« se je odzvala Joveva.

Kot nova stranka v Evropskem parlamentu se bomo zavzeli za pravičnejšo davčno politiko obdavčitve velikih multinacionalk je poudarila Joveva. Težko pa bomo dosegli neko skupno davčno politiko v Uniji, ker imajo države članice različne konkurenčne interese.

Ponovno pa je bila odprta tudi tema z migracijami. Irena Joveva je ponovila, da Vlada izvaja vse potrebne ukrepe in stvari na meji s Hrvaško so pod nadzorom in niso izredne. Če bo še kaj potrebno na meji, bo to zagotovo izpeljano. Da so ukrepi uspešni dokazuje tudi število zajetih ilegalnih migrantov.

Celotno soočenje si lahko pogledate tukaj.