Irena Joveva in dr. Klemen Grošelj nova evroposlanca stranke LMŠ

Volivke in volivci ste stranki LMŠ na tokratnih volitvah v Evropski parlament namenili 15,61 odstotka glasov, kar pomeni dva mandata v novem sklicu parlamenta. Irena Joveva in dr. Klemen Grošelj sta nova evroposlanca stranke LMŠ.

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec v izjavi za medije po razglasitvi rezultatov v Cankarjevem domu ni skrival veselja. »Kampanja LMŠ je bila evropsko usmerjena in se ni ukvarjala z drugimi, ampak smo se ukvarjali z vsebino, ki smo jo želeli sporočiti ljudem,« je povedal predsednik Šarec. V nadaljevanju je poudaril, da je rezultat LMŠ na evropskih volitvah velik uspeh saj stranka do sedaj ni imela evroposlanca. Zahvalil se je vsem državljanom, ki so odšli na volitve in pokazali, da jim ni vseeno. Poudaril je, da sta bila Joveva in Grošelj dobra kandidata, ki pa bosta še boljša poslanca.

Samostojnega nastopa na volitvah predsednik LMŠ Marjan Šarec ne obžaluje. »Vse kar smo dosegli smo dosegli sami,« je povedal. Na vprašanje, ali bo rezultat na Evropskih volitvah okrepil delo v vladi, je bil jasen: »Kdor želi delati s to vlado je dobrodošel, če jo kdo želi zrušiti naj pač jo in bomo šli na nove volitve,« je bil odločen predsednik LMŠ Marjan Šarec.

Veselje in ponos ob volilnem rezultatu je izrazila tudi nosilka liste Irena Joveva. »Zelo sem ponosna in vesela, ker sva izvoljena dva, oba se bova zelo trudila upravičiti zaupanje volivk in volivcev.«

Volivkam in volivcem se je za zaupanje zahvalil tudi Klemen Grošelj, ki je še enkrat poudaril, da je stranka LMŠ predstavlja platformo, ki jih volivke in volivci zaupajo.