[Intervju] Marjan Šarec: S takimi manipulatorji jaz nimam kaj početi, toliko dostojanstva pa imam

V intervjuju za časnik Svet24 je predsednik vlade poudaril, da pogajanja med strankami nekdanje koalicije in stranko SDS spremlja zgolj preko medijev in da so ljudje dovolj jasno povedali, da so bolj naklonjeni predčasnim volitvam kot sestavljanju nove, operativne vlade.

“Država ni v krizi, proračuna za leti 2020 in 2021 sta sprejeta in država deluje normalno. Tako da tisti, ki nas prepričujejo, da je nujno sestaviti operativno vlado, ker bo sicer vse propadlo, daleč od resnice.”

Ob vprašanju kako danes gleda na svoj odstop je odgovoril, da so skupaj s sodelavci ocenili, da tako ne gre več, da zadaj ni nobenih teorij zarote. V predčasnih volitvah imajo ljudje možnost, da dajo stranki LMŠ več glasov, s katerimi bi lahko izpeljali mnogo več. Velika razlika je, če imate v parlamentu 13 ali 20 poslancev.

“Manjšinjskega šmorna se jaz pač ne bom šel več” je zaključil.

Na novinarjevo vprašanje o informaciji, da naj bi policija dobila seznam političnih konkurentov, ki jih mora preveriti je odgovoril:

“To je tak larifari, da večji ne more biti. To piše nekdo, ki se je tudi preizkusil v politiki in dobil 0.88 % glasov na volitvah. Če bi mi res imeli tako moč in strahovlado, ko se jo poskuša prikazati, potem bi verjetno vlada še vedno delovala, o nas bi vsi pisali lepo, pa tudi ta portal ne bi mogel objaviti vsega, kar objavlja. Vidi se, da je vse izmišljeno.”

Intervju pa se zaključi z vprašanjem o vključevanju/izključevanju. Na to je Marjan Šarec odgovoril:

“Pravite, da se Slovencem sodelovanje in neizključevanje lepo sliši. Toda ali bi se jim slišalo lepo, ko bi jih ta ista stranka, ki danes toži nad tem, kako noče nihče sodelovati z njo, zmerjala, ker so posvojeni, ko bi bili tarča napadov njihova družina, njihovi otroci? Ta ista stranka, ki dobiva denar iz Madžarske in iz Prijedora, rada poziva k sodelovanju in sožitju, ko ji to prav pride. Gospod Janša rad nabija čez vse pri pranju denarja, ko pa pride na RTV oddajo vse relativizira in govori, da je to tako povsod. Zamenja svoj obraz dvakrat dnevno. Eno na twitterju in družbenih omrežjih, drugo na TV oddajah. Zakaj sploh pride na intervju na RTV, če jih prej zmerja s TV Teheran, njihove novinarke zmerja s prostitutkami in poziva k neplačevanju RTV prispevka? Piše o naši Jerci Korče in njeni mami, da sta prali denar in ne vem kaj še. In ko veš vse to, potem se to sožitje zdi nekoliko manj sprejemljivo.”