Gregor Rus: “Stati inu obstati”

Prvo slovensko knjigo smo dobili leta 1550. Naslov mojega razmišljanja je verjetno najbolj poznan citat iz Trubarjevega Katekizma. In v zadnjih dneh volilne kampanje mi večkrat pride na misel.

Ob pogovoru z družino, prijatelji, znanci, pa tudi drugimi rojaki v dneh volilne kampanje, velikokrat slišim, da se počutijo, kot da so jim državo vzeli. Starejši se počutijo zapostavljene, srednja generacija meni, da njihovo delo ni dovolj cenjeno, mladi pa, da je njihova prihodnost negotova in da so brez možnosti vpliva na spremembe v družbi.

Zdi se jim, da so nekateri zakoni bolj sami sebi namen, nekateri pa pisani prav z razlogom, da zmanjšajo možnost dela, razvoja in rasti. V eno stvar sem prepričan, država mora pustiti ljudem rasti!

Želja po varni in uspešni prihodnosti je človeku prirojena. Preskrbljen in zadovoljen človek lahko pomaga skupnosti s svojim delom in idejami. Zato je potrebno, da državo približamo ljudem, jim olajšamo preživetje in jih osrečimo.

Lista Marjana Šarca si je kot enega izmed glavnih projektov v naslednjem mandatu zadala debirokratizacijo države. Ob pospešitvi procesov bo mogoče iz dobrega načrta hitro narediti uspešen projekt. S postopnim in državljanom prijaznim procesom digitalizacije bomo poskrbeli, da tehnologija dela tisto stvar, za katero je ustvarjena – in to je pomoč ljudem.

Z vključevanjem in sodelovanjem med vsemi starostnimi skupinami pa si želimo, da ljudje dobijo občutek, da državo skrbi za njih in ji niso samo v breme. Da Slovenijo vrnemo ljudem, ki bodo v njej lahko uspešno živeli.

Slovenija potrebuje dobre temelje, da bo trdno stala. Načrt mora biti narejen trajnostno, da bo obstala. Ljudem pa moramo vrniti zaupanje v državo, da bo rasla in se razvijala.
Med kampanjo ste lahko slišali veliko obljub. Nekatere dobre, nekatere bolj nerealne. Mi nerealnih obljub ne dajemo. Zagotavljamo pa, da bomo Slovenijo vrnili državljanom!