Gregor Rus: “Predanost in trdo delo”

Obožujem življenjske izzive. Ko se iz Velenja v Ljubljano vozim v službo, je moj izziv porabo goriva spraviti pod 5l/100km, ko v bloku hodim po stopnicah, je moj izziv priti do stanovanja v enem intervalu gorenja luči, ko v službi programiram, je moj izziv doseči časovno optimiziran program.

Zdaj sem pred svojim največjim izzivom, kako pomagati naši državi. A o tem ne razmišljam kot o izzivu, ampak kot dolžnosti.

Politiko spremljam že od malega. Že od nekdaj se je vse dogajalo po približno istem vzorcu. Najprej veliko obljub in bobnanja po prsih v melodiji predhodnih dosežkov, in niti ni bilo pomembno, kako razglašena je bila ta melodija, potem malo ali nič od obljubljenega. In vsaka štiri leta enako.

Jaz sem bil vzgojen drugače. Tako v mladosti kot na poklicni poti so mi večkrat rekli: »Raje malo manj povej in več naredi.« Na fakulteti med študijem matematike nismo dosti govorili, smo pa veliko študirali. Matematika je tudi edino področje mojega življenja, pri katerem uživam v teoriji. Drugače sem raje praktičen.

In tako se je začelo moje politično poglavje. Poglavje, ne pot. Stranka Lista Marjana Šarca in g. Šarec ne slovita po velikih obljubah in širokih govorih. Edini obljubi pred volitvami sta predanost in trdo delo. Takim obljubam verjamem in pomagal jih bom uresničiti. Verjamem, da se človek ne sme izmikati odgovornosti. Če meniš, da lahko pomagaš, se je potrebno javiti, pomagati. Samo s kritiziranjem in teoretiziranjem ne bomo prišli daleč.

Skupnost, ki jo naša stranka predstavlja, je država v malem. Sam, kot zaposlen mlad starš na začetku karierne poti s še svežimi izkušnjami iz izobraževalnega sistema, bi se ukvarjal s področji, ki jih poznam. Menim, da je potrebno, da mladi pri oblikovanju svoje prihodnosti tako na področju izboljšanja svojega socialnega statusa kot na področju izobraževanja prevzamemo vodilno vlogo.

Kot magister matematike sem del bolj naravoslovno usmerjene populacije, ki se v politiki domnevno manj udejstvuje. Zdi se mi, da je naš trenutek, da pomagamo, nastopil zdaj. Čas je za novo generacijo! Pomembno je, da se mladi udeležimo volitev in si tako izborimo svoje mesto v družbi.

Sicer nerad obljubljam, a bom vseeno nekaj obljubil. Ko bo moj čas minil, se bom znal tudi umakniti.

Hvala, da ste prebrali moje sporočilo.