EU poslanca

EU poslanka

Irena Joveva

Irena Joveva se je rodila 26. februarja 1989 v Kranju, odraščala je na Jesenicah. Je diplomantka mednarodnih odnosov, z nalogo Odnos Evropske unije do makedonskega nacionalnega vprašanja je zaključila magistrski študij, smer Svetovne študije na Fakulteti za družbene vede. Kot novinarka Slovenske tiskovne agencije na notranje političnem uredništvu, je pokrivala področje notranje politike in javnega sektorja. Leta 2014 je za svoje delo prejela nagrado Društva novinarjev Slovenije Watchdog za debitantko leta. Od leta 2015 do kandidature na Evropskih volitvah 2019 je delala kot novinarka za 24 ur na POP TV. Poročala je predvsem o zunanjepolitičnih in evropskih temah, o migracijah, o arbitraži, o protestih po Evropi. Na evropskih volitvah leta 2019 je bila Joveva izvoljena ter tako postala evropska poslanka.

Irena Joveva je:

  • podpredsednica delegacije pri skupnem parlamentarnem odboru EU-Severna Makedonija
  • članica odbora za kulturo in izobraževanje (CULT)
  • nadomenstna članica odbora za zaposlovanje in socialne zadeve (EMPL), odbora za okolje, javno zdravje in varnost hrane (ENVI), delegacije za odnose s Palestino, delegacije pri odborih za parlamentarno sodelovanje EU-Kazahstan, EU-Kirgizistan, EU-Uzbekistan ter EU-Tadžikistan in za odnose s Turkmenistanom in Mongolijo ter  elegacija pri skupni parlamentarni skupščini AKP-EU.

Spremljajte Ireno Jovevo na https://www.irenajoveva.si/

EU poslanec

dr. Klemen Grošelj

Dr. Klemen Grošelj je človek pestrega nabora znanj in interesov ter širokega obzorja. Je nekdanji raziskovalec in profesor s področja nacionalne in mednarodne varnosti. Prav tako je nekdanji državni sekretar z Ministrstva za obrambo. Vodi ga strateški premislek in srčno prizadevanja za varnejše okolje v vseh pomenih za vse ljudi. Prihodnost Evropske unije vidi v njeni sposobnosti, da zagotavlja varnost svojim državljanom in je hkrati sposobna ohraniti notranjo solidarnost.

Prizadeva si za Evropsko unijo, ki bo varna, mednarodno uveljavljena in notranje solidarna, saj lahko le takšna zagotavlja vsem svojim državljanom in prebivalcem kakovosten življenjski standard, svobodo gibanja, prost pretok blaga in storitev, spoštovanje in varstvo človekovih pravic ter visoko raven socialne varnosti in osebne svobode.

Klemen Grošelj je

  • član odbora za zunanje zadeve AFET
  • član delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija D-RS
  • nadomestni član odbora za industrijo, raziskave in energetiko ITRE
  • nadomestni član pododbora za varnost in obrambo SEDE
  • nadomestni član delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Črna gora D-ME
  • nadomestni član delegacije za odnose s parlamentarno skupščino zveze NATO DNAT

Spremljajte dr. Klemna Grošlja na http://www.klemengroselj.si/

Twitter

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Želite izvedeti več o naših projektih? Prijavite se na naše e-novice!
Pridružite se nam