Člani lokalnih in koordinacijskih odborov LMŠ v pogovoru s poslancem Robertom Pavšičem

Tudi v tem tednu so se prek video konference srečali vodje lokalnih in koordinacijskih odborov LMŠ, gost tokratnega pogovora  je bil Robert Pavšič, poslanec LMŠ. Uvodoma je orisal trenutno nedorečeno stanje v državnem zboru – nedopustno za demokracijo, ki je posledica manevra vedno manjše koalicije in njenih podpornikov, ki so skupini nepovezanih poslancev onemogočili, da postanejo člani delovnih teles. S to sporno potezo so omenjenim štirimi poslancem onemogočili tudi odločanje v zakonodajnih postopkih.  

V pogovoru, ki jih LMŠ tedensko organizira s predstavniki lokalnih odborov, so spregovorili tudi o težavah, ki so se pojavile ob odprtju šol, nejasnih navodilih glede testiranja učencev in dijakov ter poteka mature, na kar smo v LMŠ opozorili tudi s sklicem nujne seje odbora za izobraževanje, znanost in šport.

Razprava je znova pokazala, da je sodelovanje terena stranke LMŠ in poslanske skupine zelo dobro, vsi pa nestrpno pričakujemo odprtje države, ko se bodo lahko jasna in argumentirana stališča stranke slišala tudi na terenu in med ljudmi.