Brane Golubović: Vlada Marjana Šarca je v politični prostor vnesla normalnost in stabilnost

V oddaji Odkrito so gostili poslanca in vodjo poslanske skupine LMŠ Braneta Golubovića. Mnogi so po volitvah napovedovali, da koalicija ne bo zdržala prvega leta kaj šele mandat, vendar eno leto po parlamentarnih volitvah in 9 mesecih po oblikovanju vlade le ta deluje konstantno. Na podlagi konsenza in pogovorov skupaj iščemo rešitve za neko normalno in stabilno Slovenijo.

Na mizi so nas pričakali različni dogovori z občinam, podpis stavkovnega sporazuma s sindikati, denarna socialna pomoč ter zakon o minimalni plači. To so bile stvari, ki smo jih uredili v prvem trimesečnem obdobju. Postavili so se temelji za delo predvsem z rebalansom proračuna in zniževanjem javnega dolga, tako da imamo sedaj razvojno naravnan proračun, ki je skladen s fiskalnim pravilom ter javno finančno vzdržen. Pripravljajo se dokumenti za sprejem proračuna 2020/2021, da se postavijo temelji za delo za srednjeročno obdobje ter davčno prestrukturiranje.

V Državnem zboru delujemo konstruktivno, podprli smo marsikateri predlog oziroma amandma opozicijskih strank, in tako bomo delali še naprej. Pripravlja se zakon o demografskem skladu, zakon o dolgotrajni oskrbi, davčna reforma, ki jo je minister že napovedal, na področju pokojnin in socialnih transferjev, zdravstva, kjer se je minister Šabeder zavzel, da vsem strankam predstavi prioritetne cilje in dejavnosti, ter mnogi drugi izzivi, ki nas še čakajo, med drugim predsedovanje Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021.

»Mogoče ne ropotamo kaj vse delamo kot bi si mogoče nekdo želel,« je izpostavil Brane Golubović, ter dodal, kar je tudi Marjan Šarec že velikokrat poudaril, da mi ne govorimo veliko, temveč veliko delamo. Ljudje bodo tisti, ki nas bodo ocenili, ko bo narejeno.

Oddajo si lahko ogledate tukaj.